Ultramaratonec

Ultramaratonec

Izpovedi neustavljivega nočnega tekača

Redna cena:
9,99 €
Naročniki revij:
3,00 €
Akcija -0%
0,00 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Podrobnosti

V letu 2006 je Deam prejel prestižno nagrado ESPY za najboljšega »outdoor« športnika, ki jo podeljuje televizijska mreža ESPN. Njegova prva knjiga Ultramaratonec: Izpovedi neustavljivega tekača je svetovna prodajna uspešnica.

Kot ljubitelj športov v naravi je svoje telo in duha že večkrat popeljal do nezamisljivih razsežnosti. Med njegovimi dosežki še posebej izstopata Badwater, 135 milj dolg ultramaraton čez Dolino smrti, pri 50° C, in maraton na južni tečaj, pri - 40° C. Sam je pretekel 200 milj dolg štafetni tek, tekel je 350 milj brez premora. Poleg tega je preplaval sanfranciški zaliv, preplezal steno Half Domea v Yosemitih, se štiriindvajset ur vozil z gorskim kolesom in deskal na velikanskih valovih ob obali Havajev. Zmagal je na vzdržljivostnem teku Vermont 100-Mile, enajstkrat končal Western States 100-Mile Endurance Run in zmagal na najtežji tekaški preizkušnji na svetu, ultramaratonu Badwater.

Bralec med hitrim podrsavanjem skozi knjigo ob njegovih nepredstavljivih naporih občuti vznemirjenje in užitek.

Odlomek

Privadil sem se na življenje v visoki družbi, privilegije in zajeten sveženj ugodnosti. Dobrote so prihajale in moja prihodnost je bila videti rožnata. Vendar nisem mogel prezreti nadležnega občutka, da nekaj manjka. Premikal sem se hitro, v to sem bil prepričan, toda ali sem šel naprejč Potreboval sem neki namen in jasnost – in morebiti pustolovščino.

Medijski odzivi

"Še vedno se počutim kot najstnik. Vem, da ni logično. Ampak čisto res mislim, da nikoli ne bo prišel čas, ko ne bom mogel teči."
- Dean Karnazes

"Tek naj bi bil naravno gibanje človeka. Njegova evolucijska prednost. Na mesto, kjer se nahajamo, smo morda prišli zato, ker so bili naši predniki ultramaratonci. Mi, moderni ljudje pripomočkov in pomagal, smo na to izkušnjo seveda pozabili. Govorica lastnih teles nam je postala tuja. Izjemni posamezniki, med katere sodi tudi Dean Karnazes, nam zato s svojim pričevanjem ponujajo vpogled v skrito bistvo človeka. Sporočajo, da ni potrebno preteči ogromnih razdalj, preplezati najtežjih sten ali plavati čez oceane, da bi se spomnili, kaj pomeni zares živeti. Ne, živi smo takrat, ko si dovolimo, da živimo svoje sanje."
- Jure Capuder, prevajalec

"Prisrčno napisana, z iskrenim veseljem do teka napolnjena knjiga, ki vas zna na vrhuncu športne sezone spraviti v tekaško prestavo više."

- Bukla

Intervju z Deanom Karnazesom v reviji Polet (16. 11. 2012)

"Jekleni mož Dean Karnazes ne sodi med navadne smrtnike."
- Time

"Teči s Karnazesom je, kot da bi postavil slikarsko stojalo ob Moneta ali Picassa."

- The New York Times

"Stroj večnega gibanja v eni osebi."

- City Sports

"“Nikoli,” piše Karnazes, “niso moji čuti bolj živi kot takrat, ko nastopi bolečina.” Njegov mazohizem bralcem predstavlja užitek in njegova knjiga te posrka vase. Občasne tekače bo navdihnila Karnazesova odločenost, nešportni tipi pa bodo enkrat za vselej dobili dokaz, da so tekači res čudna vrsta."

- Publishers Weekly

"Očarljivo in nepričakovano ekscentrično branje, ki služi kot popolna eskapistična fantazijska dogodivščina za vse ljubitelje poležavanja kot tudi rekreacije ob vikendih."
- Kirkus Reviews

"Karnazes kljub precej športnemu načinu življenja trdi, da se prvo polovico vsake tekme vedno preteče s telesom, drugo pa z mislimi. Ne da bi preveč zapadel v sentimentalnost, raziskuje lastne zmožnosti ob pretečenem ultramaratonu v Dolini smrti pri 50 stopinjah in kasneje ob prvem maratonu na Južni tečaj. Nenavadna kombinacija: surferski tip iz Kalifornije premišljuje, kako “trpljenje vodi v modrost,” kot je dejal Platon. Vendar je Karnazesova notranja motivacija neverjetno fascinantna. Nemogoče je prebrati te spomine, ne da bi si zaželeli, da se sami spravite preteči maraton."
- Erica Jorgensen

"Naj naštejemo samo nekaj stvari, ki jih je ultramaratonec Dean Karnazes počel med tekom: pojedel je celo pico, začasno oslepel, se plazil, zrušil, zaspal (dvakrat) in napisal dele svoje navdihujoče nove knjige ..."
- Brendan Vaughan, Esquire

"Če bi na moč volje Deana Karnazesa priklopili vžigalne kable, bi verjetno lahko osvetlili majhno kalifornijsko mesto."
- Paul McHugh, San Francisco Chronicle

"Knjiga je navdušujoča, jaz sem jo takorekoč "eksala" in vse, ki so me bili pripravljeni poslušati nadlegovala s povzetki iz knjige. Št. 1 je vsekakor Deanov odgovor na vprašanje zakaj teče (uuuultra)ultramaratone: "Zato, ker lahko". Toplo priporočam!!!"
- tekaskiforum.net

"... knjige ni pisal sam, pač pa je tekst narekoval med tekom."
- Knjižni molj, siol.net

"224 strani sem prebral v nekaj urah, ko sem začel, nisem znal nehati."
- Venčeslav Japelj, Primorske novice

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ