Anketni vprašalnik tek in stres

Domov > Forum > Anketni vprašalnik tek in stres

Anketni vprašalnik tek in stres

SORTIRAJ PO:
Uporabnik ne obstaja. 31.05.2013 12:14

Spoštovani tekačinasmeh

Preko foruma tekač.si prosim vse zaposlene, ki v prostem času redno tečete, da postanete respondenti - anketiranci v moji anketi. Rada bi se na tem mestu ponovno zahvalila tudi vsem članom tekaškega foruma, kjer sem bila nad odzivom na mojo prošnjo o sodelovanju v anketi prijetno presenečena.

V nadaljevanju sledi kratka predstavitev, namen ter vsebina vprašalnika ter dostop do vprašalnika

Moje ime je Petra Lazar in pripravljam magistrsko nalogo na Doba Fakulteti z naslovom: "Športna rekreacija kot orodje menedžerjev pri premagovanju stresa ter prepoznavanje odvisnih vedenj".

Zakaj tek in stres? Tudi sama z občasnimi pavzami ? zmerno - tečem večkrat tedensko. Po teku si drugačen, postaneš nekako zasvojen z njim, počutiš se dobro, mogoče celo na določene stvari pričneš gledati z drugega zornega kota. Neprisilno odpadejo razne nezdrave razvade, saj tek z njimi enostavno ne gre skupaj. Tek v minimalistični obutvi, podoben bosonogemu, me je letos ob branju različnih prispevkov na forumu tekač.si in tekaškem forumu ter knjige Rojeni za tek - navdušil.

Namen moje naloge je primerjava rezultatov ugotovljene stopnje stresa na delovnem mestu od respondentov, ki opravljajo različne poklice z rezultati tistih, po poklicu na vodilnih ? vodstvenih položajih. Menedžerski poklic je eden od najbolj stresnih poklicev po raziskavah opravljenih tudi v Sloveniji  (tak poklic zahteva sposobnosti koordinacije med zahtevami lastnikov in delavcev, upravljanja z delavci, ....odgovornostmi, ki so s tem povezane in strahom po neuspehu ali napakah pri delu, ter stalno samopotrjevanje skozi uspeh). Na osnovi teoretičnih izhodišč in analiziranih rezultatov želim ugotoviti, ali je intenziteta teka primerljiva - primerna ali bi bil tek lahko le še dodaten stresor v že tako natrpanem delovniku.

Cilj raziskave je teoretična spoznanja primerjati z dobljenimi rezultati ankete, zanimive ugotovitve pa mogoče predstavim tudi širše.

Vprašalnik je sestavljen iz treh delov:

V prvem delu boste ugotavljali strinjanje z različnimi trditvami ter simptome stresa, ki jih ugotavljate pri sebi. Gre za klasičen vprašalnik, prosim ne obupajte in vztrajajte do konca. Saj vztrajnost je ena od lastnosti, ki jo tekači vsekakor premoremo "Murakami". Drugi del pokriva področje intenzitete teka in vaših občutkov, kadar tečete. Poskušajte odgovoriti prav na vsa vprašanja. Zadnji del pa zajema socialno demografska vprašanja, med njimi zelo pomembno vprašanje - vaš poklic (kdo je vodilni kader ? citiram razlago združenja menedžer !!!)

Član slovenskega Združenja menedžer lahko po pojasnilih združenja postane vsak, ki zaseda vodilni, vodstveni ali menedžerski položaj v gospodarstvu ali negospodarstvu (menedžer ni le oseba na vrhu podjetja, temveč vsak posameznik, ki ima določena pooblastila in odgovornosti za izvajanje nalog, med drugim tudi odgovornost za delo drugih ljudi, ki ga tudi koordinira in nadzira) (pojasnilo Združenja Manager).

Vsi respondenti boste do ankete dostopali s klikom na URL, ki ga najdete spodaj, zato je zasebnost podatkov zagotovljena. Shranjujejo se zgolj anketni odgovori. Anketa traja dobre 4 minute.

Za vaše cenjene odgovore in čas, ki ste si ga vzeli za izpolnjevanje ankete, se vam že na tem mestu iskreno zahvaljujem! Mojo prošnjo za sodelovanje v anketi pa lahko prepošljete tudi še komu, ki ga poznate in bi bil pripravljen izpolniti anketo.

Dostop do vprašalnika ? ankete: URL:  www.1ka.si/a/25896

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI