22. Ljubljanski maraton, Maruša Mišmaš in Jan Kokalj zmagovalca na 10 kilometrov

22. Ljubljanski maraton, Maruša Mišmaš in Jan Kokalj zmagovalca na 10 kilometrov
29.10.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Po počasnih uvodnih kilometrih, kjer je skupino udeležencev teka vodila po trasi Maruša Mišmaš, se je v nadaljevanju tempo teka dvignil.

Na sedmem kilometru sta se od skupine oddaljli Jan Kokalj (AD Kladivar) in Šturm Matej (AD Slovenska Bistrica), ki sta razdaljo ohranila do konca. Slabe pol kilometra pred ciljem, pa je Jan Kokalj še pospešil in prperičljivo zmagal na 10 kilometrov. Tretje mesto je osvojil Jan Petrač ( AD MASS Ljubljana).

 Najboljše uvrščeni tekači v GARMIN teku na 10 km.

 1. mesto: Jan Kokalj (0:32:21)
 2. mesto: Matej Šturm (0:32:30)
 3. mesto: Jan Petrač (0:33:00)

Med ženskami je od samega začetka, vse do cilja vodila Maruša Mišmaš (AD MASS Ljubljana), ki je pretekla dest kilometrsko razdaljo v času 33:57, zaradi počasnega začetka se želje, da bi tekla pod 33 minut ni uresničila. Deset kilometrska razdalja je sklopu priprav na novo sezono, ko bo vsa pozornost usmerjena na 3000 metroc stippel.

 Najboljše uvrščene tekačice v GARMIN teku na 10 km.

 1. mesto: Maruša Mišmaš (0:33:57)
 2. mesto: Lucia Kimani (0:37:24)
 3. mesto: Urška Martinec (0:38:36)

 

Nedeljske tekaške preizkušnje so se začele na Slovenski cesti med hotelom Cubo in uršulinsko cerkvijo. Kot vsa zadnja leta je cilj za vse teke na Kongresnem trgu. Četrtič poteka preizkušnja na najdaljši razdalji v enem samem krogu, ko se ponovno pričakuje rekord trase.

Za tekače in spremljevalce je na voljo brezplačno parkiranje na parkiriščih P+R Dolgi most, Barje in Stožice, ki se lahko v središče Ljubljane brezplačno pripeljejo z mestnimi avtobusi (ob predložitvi vavčerja, štartne številke ali akreditacije).

 

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ