5 preprostih receptov za slastne testenine

5 preprostih receptov za slastne testenine
22.01.2019 AVTOR: Maša Tomažič; foto: www.seriouseats.com, www.okusno.je, www.dobertek.com, www.kulinarika.net

Testenine s tuno

(recept za 4 osebe)

Sestavine:

  • 350g testenin poljubne oblike
  • 1 čebula
  • 500g paradižnika
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 ščepca soli
  • 2 pločevinki tune
  • 1 ščepec popra
  • Čili (po okusu)

Priprava:

  1. Čebulo olupimo in jo nasekljamo na majhne koščke. Operemo paradižnik in ga narežemo na kocke. Na štedilnik postavimo vodo, jo solimo in segrejemo, da prične vreti. Ko voda zavre, vanjo stresemo testenine in jih skuhamo, kot je zapisano na embalaži.
  2. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo čebulo, nato popečemo še tunino. Ko le-ta porjavi ji dodamo paradižnik. Omako začinimo in jo kuhamo še 10 minut.
  3. Ko je omaka pripravljena, vanjo vmešamo testenine. Če želimo, lahko na vrh naribamo še parmezan in postrežemo.

Testenine s sardelami in paradižnikom

(recept za 4 osebe)

Sestavine:

  • 400g testenin poljubne oblike
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 20 češnjevih paradižnikov
  • 300g sardel
  • 0,5 žličke soli
  • 2 ščepca popra
  • 4 vejice peteršilja

Priprava:

  1. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo na majhne koščke. Paradižnik umijemo in ga narežemo na kocke. Na štedilnik postavimo vodo, jo solimo in segrejemo, da prične vreti. Ko voda zavre, vanjo stresemo testenine in jih skuhamo, kot je zapisano na embalaži. Pločevinke z ribami odpremo in v skledico odlijemo odvečno olje. Odcejene ribe pretresemo v skledico, kjer jih z vilicami razkosamo na manjše kose.
  2. V ponvi segrejemo 3 žlice prihranjenega olja in na njem popečemo čebulo. Ko rahlo postekleni, ji dodamo česen in pečemo še nekaj minut. Pri tem stalno mešamo. Dodamo češnjeve paradižnike in česen ter vse skupaj pražimo še 1 do 2 minuti. Nato dodamo sardele, sol in poper ter vse skupaj dobro premešamo. Ponev odstavimo.
  3. Kuhane rezance vmešamo v omako in testenine so pripravljene. Dodamo lahko tudi parmezan.


Testenine z brokolijevim pestom

(recept za 4 osebe)

Sestavine:
  • 400g brokolija
  • 120g olupljenih mandljev
  • 4 žlice olivnega olja
  • 60g parmezana
  • 2 ščepca soli
  • 2 ščepca popra
  • 400g testenin

Priprava:

  1. Brokoli operemo in ga razdelimo na manjše cvetove, ki jih nato stresemo v krop in jih pokuhamo, da se zmehčajo, vendar naj še zmeraj ostanejo čvrsti. Na štedilnik postavimo vodo, jo solimo in segrejemo, da prične vreti. Ko voda zavre, vanjo stresemo testenine in jih skuhamo, kot je zapisano na embalaži. Naribamo parmezan.
  2. Brokolijeve cvetove stresemo v palični mešalnik, kamor dodamo olupljene mandlje, nariban parmezan, sol, poper in olivno olje. Vse sestavine zmiksamo v gladko zmes.
  3. Kuhane testenine zmešamo s pripravljenim pestom in postrežemo.

Testenine s paradižnikom, grahom in slanino

(recept za 4 osebe)

Sestavine:
  • 400g testenin poljubne oblike
  • 1 žlica olivnega olja
  • 100g slanine
  • 700g svežega paradižnika2 stroka česna
  • 120g zmrznjenega graha
  • 2 ščepca soli
  • 1 ščepec sveže mletega popra
  • 125g mozzarele

Priprava:
  1. Slanino narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in ga sesekljamo na drobne koščke. Paradižnik operemo in ga narežemo na kocke. Na štedilnik postavimo vodo, jo solimo in segrejemo, da prične vreti. Ko voda zavre, vanjo stresemo testenine in jih skuhamo, kot je zapisano na embalaži.
  2. V ponvi segrejemo olje in na njem hrustljavo popečemo slanino, ki jo po peki poberemo iz ponve. Dodamo paradižnik in sesekljan česen, ter začinimo. Če je potrebno prilijemo nekaj tekočine in kuhamo 5 minut. Po pretečenih petih minutah dodamo grah in kuhamo še 3 minute.
  3. V omako vmešamo testenine in slanino. Mozzarelo natrgamo na manjše koščke in jo dodamo testeninam ter vse skupaj še enkrat dobro premešamo.

Testenine z morskimi sadeži

(recept za 4 osebe)
Sestavine:
400g testenin

400g morskih sadežev

5 žlic olivnega olja

3 stroki česna

2 ščepca soli

1 pločevinka paradižnikove mezge.


Priprava:
  1. Česen olupimo in nasekljamo. Na štedilnik postavimo vodo, jo solimo in segrejemo, da prične vreti. Ko voda zavre, vanjo stresemo testenine in jih skuhamo, kot je zapisano na embalaži.
  2. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo česen, da zadiši. Dodamo morske sadeže, po okusu, solimo ter vse skupaj večkrat dobro premešamo. V ponev dolijemo paradižnikovo mezgo in omako na zmernem ognju dušimo približno 10 minut, da se morski sadeži zmehčajo.
  3. Kuhane špagete dobro odcedimo in stresemo na omako. Špagete in morske sadeže dobro premešamo in postrežemo.
Značke: Prehrana
Ključne besede:
testenine recepti
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ