Hoja za krepitev mišic

Hoja za krepitev mišic
01.03.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Hoja ima veliko pozitivnih učinkov. Poglejte, kako jo lahko vključite v trening.

Hoja kot sestavni del treninga vam omogoči, da se sklepi in mišice spočijejo, kar pripomore tudi k zmanjšanju morebitnih bolečin in težav, ki jih povzročijo naporni treningi. Obenem pa vam pomaga tudi izboljšati vzdržljivost in mišično moč. Kako pa hojo vključiti v trening, da bi postali boljši in bolj fit tekač? To vam zaupamo v naslednjih vrsticah …



Bodite pozorni na držo



Večina ljudi je med hojo vzravnanih, kar je tudi najbolj naravna in udobna drža. Priporočamo pa vam tudi, da hodite s kratkimi koraki, saj se boste tako izognili morebitnim bolečinam v nogah, stopalih in kolkih.



Hodite na dan, ko običajno tečete



Ko boste hojo zamenjali za tek, boste morali tudi podaljšati čas treninga. Če bi tekli 30 minut, boste hodili še enkrat toliko – 60 minut. Seveda vadbo lahko razdelite na dva dela, enega opravite zjutraj in drugega zvečer.



Hodite namesto da izvajate kakšen drug šport



Hoja na dan, ko sicer ne bi tekli, je učinkovit način za kurjenje maščobe in pospeševanje pretoka krvi. Slednje je dobro tudi za regeneracijo telesa. Nenazadnje pa boste tako tudi prekinili z rutino, se izognili poškodbam in uživali v družbi družine ali prijateljev, ki še ne tečejo. Na dneve, ko bi tek sicer zamenjali s kakšnim drugim športom, hodite 30-60 minut nepretrgoma ali po 5-10 minut večkrat v dnevu. Pazite, da boste držali tempo, a naj bo tak, da se še lahko pogovarjate.



Menjujte podlago



Tako kot tudi pri teku, je dobro, da tudi pri hoji spreminjate rutino, saj bo tako vadba učinkovita. Če vam vreme dovoljuje, hodite v hrib ali po stopnicah na stadionu ali v parku. Ko je prehladno, da bi to počeli zunaj, to lahko počnete tudi znotraj stolpnice. Tovrstna vadba vam bo pomagala zgraditi moč v nogah.



Povzeto po: Walk to strenghten muscles, ki je dostopen

tukaj

.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ