Debelost in fizična kondicija

Debelost in fizična kondicija
28.11.2021 AVTOR: Jure Jeraj
Upanje za tiste, ki imate ne glede na fizično aktivnost še vedno kakšen kilogram preveč.

Tisti z malo močnejšimi postavami so lahko še vedno zdravi in enako dobro telesno pripravljeni kot tisti, ki odvečnih kilogramov nimajo.

Nova študija, ki prihaja iz ZDA zaključuje, da tudi če imate malce močnejšo postavo in kakšen kilogram več kot bi želeli, še ne pomeni, da ste utelešenje slabega zdravja.

Ekipa iz univerze v Južni Kaliforniji je na podlagi 43000 ljudi, ki so jih zajeli v raziskavi ugotovila, da biti predebel ne pomeni nujno tudi slabše telesne pripravljenosti ali podvrženosti raznim boleznim.

Polovica od 18500 ljudi, ki so bili definirani kot predebeli, so bili po rezultatih iz raziskav zdravi in z enako stopnjo rizika obolenja s srčno-žilnimi boleznimi ali rakom kot tisti ljudje, katerih telo je normalno hranjeno.

Zdravi predebeli ljudje, ki so fit in se dovolj ukvarjajo s športom, imajo za polovico manjše možnosti za razna obolenja kot tisti, ki so prav tako preveč hranjeni in telesno niso aktivni.

Glavni raziskovalec Dr. Francisco Ortega je zaključil, da ta raziskava še enkrat več potrjuje, kako pomembna je fizična aktivnost za telesno zdravje.

Po besedah Amy Thompson iz Britanske fundacije za srce, pa je prekomerna maščoba v predelu trebuha vseeno še vedno razlog za skrb. Maščobne celice v tem predelu so zelo aktivne in proizvajajo toksične substance, ki povzročajo škodo in lahko pripeljejo do obolenj srca.

Jejte zmerno in tecite z užitkom. Naj bo tek vaša sprostitev in ljubezen, ki je vedno na voljo.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ