Družabna izgorelost - revija Tekac.si 47 dec-jan

Družabna izgorelost - revija Tekac.si 47 dec-jan
09.12.2019 AVTOR: Foto: Tit Košir

Konec novembra v času knjižnega sejma pri nas izide največ knjižnih novosti.

Med vsemi založniki tudi mi nismo bili izjema, ko smo lovili zadnje ure pred nalaganjem tehničnih datotek v tiskarno, in sicer knjige z naslovom Prežeta s soljo. Po izdaji knjige se za založnike pravo delo šele začne, da še sveže naslove približamo čim širšemu krogu bralcev.
Tadej Golob je bil eden od bolj izpostavljenih avtorjev na knjižnem sejmu s tretjim delom kriminalne trilogije Dolina rož. Če ste spregledali prva dva dela, ju priporočam v branje. Začnite s knjigo Jezero in nadaljujte z Leninovim parkom. Kot je zapisal Uroš v intervjuju s Tadejem Golobom, gre za velikega možakarja, Everest, trideset prvenstvenih alpinističnih smeri, polmaratonska razdalja s časom 1:35, ki se ga tudi sam ne bi branil, ter izzivi, ki prihajajo. Podobno je bil v času knjižnega sejma izpostavljen tudi Aljoša Bagola, avtor knjige z naslovom Kako izgoreti ... in vzeti življenje v svoje roke. Avtor se predstavi z osebno zgodbo o izgorelosti, ki nam je ob današnjem načinu življenja v resnici precej blizu. Drugo vprašanje je, ali izgorelost pravočasno oziroma sploh kdaj lahko prepoznamo.

Družabna omrežja prevzemajo vse večjo vlogo v našem vsakdanu. Razmišljam, ali so ravno ta družabna omrežja tista, ki nam v resnici zvišujejo meje na poti do izgorelosti. Aplikacije, ki izklapljajo mobilne naprave po določeni časovni uporabi telefona, se naenkrat ne zdijo več tako nesmiselne, za začetek pa si velja namestiti aplikacijo, ki nam beleži dnevno uporabo mobilne naprave. V smeri razvoja je zdaj seveda iluzorno pričakovati, da bodo tovrstne omejitve pripomogle k manjši izgorelosti, so pa nazoren kazalnik, kako upravljamo s »prostim« časom. Nobena naprava nam ne more nadomestiti branja knjig, revij, pogovorov z bližnjimi ali s prijatelji, preživetih aktivnih trenutkov v naravi oziroma na tekaški prireditvi. Strašljiva mi je misel, da bomo lahko zelo verjetno v navidezni resničnosti pretekli Ljubljanski maraton. To je verjetno možno že danes, a najbrž še ni dovolj velikega števila posameznikov, ki bili pripravljeni plačati startnino za tovrstno tekaško »doživetje«.

V zadnjem mesecu v iztekajočem se letu imam pozitiven občutek, da se hitenje nekoliko upočasnjuje. Je tudi pravi čas, da se od aktivnega leta odpočijemo, psihično in fizično. In obdobje, ko počasi začnemo razmišljati o naslednjih tekaških prireditvah. Tiste datumsko bližje imajo že odprte cenejše predprijave. Ločeno smo pripravili koledar, da vam bo v pomoč pri načrtovanju dnevnih opravil in zaznamkov ter pri pripravah na izbrano prireditev. Bodite pozorni na datum prireditve, saj ni nujno, da je prireditev organizirana v mesecu, v katerem se predstavlja s fotografijo. Pohitite s pravočasno prijavo, ki je običajno tudi cenejša.


Kazalo

Fotolov

Revija s koledarjem v spletni trgovini

Tekaške destinacije

Intervju - Tadej Golob


Revija s koledarjem v spletni trgovini

Intervju - Maruša Mišmaš

Na štiri oči


Revija s koledarjem v spletni trgovini

Značke: Literatura
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ