Galen Rupp in Mo Farah napovedala visoke cilje na maratonu v Chicagu

Galen Rupp in Mo Farah napovedala visoke cilje na maratonu v Chicagu
16.05.2019 AVTOR: K.R., Foto: http://archive.boston.com

Čeprav je do chikaškega maratona še nekaj mesecev, se maratonska vročica stopnjuje.

Zanimivo bo videti, kdo bo zmagal na maratonu v Chicagu. Galen Rupp je namreč eden najboljših ameriških maratoncev, Mo Farah, zmagovalec lanskega maratona v Chicagu pa prav tako spada med elitne svetovne tekače. Chikaški maraton bo potekal 13. oktobra.

Galen Rupp

Rupp ima sicer dve olimpijski medalji. Lani je tekel v Chicagu z rezultatom 2:06:21, dva tedna kasneje, pa je njegov trener, Alberto Salazar povedal, da je imel Gaen operacijo. Kasneje sporočili, da je tekač okreval in da že trenira. »Vso energijo sem vložil v rehabilitacijo in v to, da se bom v letu 2019 vrnil močnejši«, je povedal 33-letni Rupp. Svoj osebni rekord je Rupp dosegel v Pragi, kjer je tekel 2:06:07, zaradi česar je postal drugi najhitrejši ameriški maratonec vseh časov. (Rekord ima sicer Khalid Khannouchi, iz leta 2002, s časom 2:05:38).

Mo Farah

To pa ni edino veliko ime, ki bo nastopilo v Chicagu. Tudi Mo Farah, štirikratni prejemnik olimpijske zlate medalje se bo v Chicago vrnil, da bi ubranil lanski naslov. 36-letni Farah je bil sicer letos na londonskemu maratonu peti, s časom 2:05:39.

Lani je Mo prav v Chicagu prišel do prve maratonske zmage, več: Zmagovalec 41. Chikaškega maratona presenetil in postavil nov evropski rekord

Tudi med ženskimi tekačicami je čutiti tekmovalnost

Visoke cilje si je postavila tudi Jordan Hasay, ki je na bostonskemu maratonu tekla kot tretja. Pravi, da bo v Bostonu napadla ameriški rekord, ki je 2:19:36, saj je lani tekla 2:20:57 v Bostonu, zaradi česar je druga najhitrejša američanka, takoj za Deeno Kastor. Tudi lanska zmagovalka, Brigid Kosgei se bo vrnila v Chicago, da bo ubranila naslov, lani je tekla 2:18:35, na londonskem maratonu letos pa 2:18:20.

Vas zanimajo maratonske statistike rekreativnih tekačev? Več: Maratoni v številkah: Zanimive in presenetljive maratonske statistike

Značke: Tek
Ključne besede:
Mo Farah Galen Rupp
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ