Goljufivec na avtobusu

Goljufivec na avtobusu
14.12.2011 AVTOR:
Ob naslednji novici lahko zapišemo samo: Še dobro, da v Ljubljani med maratonom po Dunajski cesti ni vozil avtobus.
Marsikdo se upravičeno sprašuje, kaj za vraga s tem mislimo, pa vendar je do nečesa podobnega očitno prišlo v Veliki Britaniji. V severni Angliji naj bi se eden od tekačev na tamkajšnjem Kielder Maratonu, nekje na 32 kilometru povzpel na avtobus in se peljal nadaljnih 10 kilometrov. Nato naj bi se skril za drevo in se vmešal v boj za medalje, kar mu je tudi uspelo, saj je na koncu osvojil tretje mesto.
 
Vendar pa se tekač, ime mu je Rob Sloan, zagovarja s preprosto logiko: “Kdo bi se pri zdravi pameti po pretečeni takšni razdalji odločil za to, da zavije s poti, najde avtobus, se pelje nekaj kilometrov, potem zopet najde traso teka, se skrije za grmovje, počaka, da pritečeta mimo prvi in drugi in nato skoči na cesto ter osvoji tretje mesto? Če bi mi slučajno uspelo kaj takšnega, potem sem zagotovo bolj primeren za britansko obveščevalno službo, kot za tekača,” je navrgel domnevni goljufivec.
 
No, na 27. kilometru je uradni fotograf ujel Sloana na desetem mestu, medtem ko je Steve Cairns, ki so mu po tekmi podelili medaljo za tretje mesto (Sloana so diskvalificirali) dejal, da ga zagotovo nihče izmed tekačev za njim ni prehitel.
 
Jah, misteriji, ni kaj! Če se je tudi vam zazdelo, da je kdo prišel v cilj pred vami, pa ste ga morda še pred nekaj kilometri prehiteli z veliko prednostjo, potem je morda našel avtobus, se povzpel nanj in izstopil tik pred ciljem. Kdo ve?
 
 
Vir: bbc.co.uk
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ