Izberite si tekmovalno razdaljo in se nanjo pripravite!

Izberite si tekmovalno razdaljo in se nanjo pripravite!
16.09.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Še vedno uživate trdo prigaran in zaslužen dopust? Prav je tako! Za dobro tekaško kondicijo je potrebno pridno trenirati, a v borbi z uro prepogosto pozabljamo na počitek.

Pozabljamo, da je ravno regeneracija tisti proces, pri katerem napredujemo. Zato je pomembno, da čez poletje kakšen teden tek tudi popolnoma izpustimo ali pa ga vsaj zamenjamo z drugo aerobno aktivnostjo. Ni pa prezgodaj, da začnemo vsaj razmišljati in delati tekaški načrt za jesen, za največji tekaški dogodek pri nas – 21. Ljubljanski maraton!

Pri Tekac.si vam v sodelovanju s KinVital-om tudi letos dajemo možnost, da se na poljubno razdaljo na Ljubljanskem maratonu pripravite pod strokovnim vodstvom, v Ljubljani in Domžalah! Oblikovali bomo več skupin, tako da se bo možno pripravljati na vse tri tekmovalne razdalje.

9 tedenske priprave (29.8.-30.10.) bodo zajemale tekaško vadbo, vadbo moči, daljše vikend teke in 2 tekaški delavnici!

Kako izbrati razdaljo?

Če ste bolj novi v svetu teka, bo izbira lahka. Priporočamo, da se podate na najkrajšo traso, 10km. Najkrajša razdalja seveda ne pomeni nič manj treninga! Če ste desetko že pretekli, verjetno že pogledujete proti polmaratonski razdalji! Druga možnost pa je, da poskušate izboljšati lanski rezultat na 10km. Verjeli ali ne je prva možnost lažja! Do 21 kilometrske razdalje vas namreč v primerjavi z desetko loči le malce povečana tedenska kilometrina in kakšen daljši tek več. Za izboljšanje rezultata na enako razdaljo pa potrebujete več motivacije in drugačne metode treninga kot do sedaj. Ostane le še kraljevska disciplina – maraton!

Za celih 42km se odločite tisti, ki imate za sabo vsaj 3 do 4 leta teka brez daljše prekinitve zaradi zdravstvenih razlogov. Priporočljivo je tudi, da imate za sabo že kakšno tekmo na polovični ali vmesni razdalji.

Priprave na 21. Ljubljanski maraton

Ne gleda na razdaljo na Ljubljanskem maratonu, se je nanjo potrebno pripraviti. Vadba se bo izvajala v več težavnostnih skupinah, tako da se boste lahko z nami pripravljalo na vse 3 tekmovalne razdalje (10, 21 in 42km).

Kaj vsebujejo priprave na LM?

Za vas smo pripravili najbolj raznoliko izbiro terminov, izboljšanje tehnike teka in ogled vaše tekmovalne trase na Ljubljanskem maratonu. Za preprečitev poškodb in učinkovitejši korak boste lahko obiskovali še funkcionalno vadbo za moč. Raznolike vadbene vsebine za kar najbolj kvalitetno pripravo na tekaški dogodek. Poleg tedenskih treningov se bomo med vikendom trikrat podali tudi na daljši tek po okoliških tekaških stezicah.

Program vsebuje:

  • Priprave na 10km, 21km ali 42km v manjših skupinah
  • Na vsaki vadbi razdeljeni v več skupin glede na hitrost teka
  • Analiza in korekcija tehnike teka
  • Osebni program vadbe za 10km, 21km ali 42km
  • 3 vikend skupinski teki (11.9., 25.9., 9.10.)
  • Strokovno vodstvo diplomantov s Fakultete za šport

URNIK Ljubljana

URNIK Domžale

***Za sestavo vadbenih programov in izpeljavo priprav sta odgovorna Luka Hren in Uroš Kožar, tekaška trenerja pri KinVital-u in diplomanta kineziologije na Fakulteti za šport.

Cena: 9 tedenske priprave na 21. Ljubljanski maraton = 80€

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ