Izbrani novi Asics Frontrunnerji

Izbrani novi Asics Frontrunnerji
02.03.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V tretjem letu so se slovenskim članom Asics Frontrunner pridružili štirje novinci. Bolj natančno tri novinke in en pol novinec.

Sezona 2017 je bila za slovenske člane Asics Frontrunner rezultatsko zelo pestra in v celoti je bila sezona precej uspešna. Vse to bo za letošnje člane ekipe ter novince velik izziv, da se bo rezultate uspelo ponoviti ali celo preseči.

Po že kar malo predolgem zimskem počitku si vsak na svoj način popestri vadbo, poleg teka, vsi skupaj pa že nestrpno zrejo v sezono, ki je tik pred začetkom.

Kot zdaj že v zadnjih dveh letih, se je v izbor prijavilo veliko število ljubiteljev teka. Med izjemnimi prijavljenimi tekači in tekačicami se bodo lanskim Barbari Resnik, Mitji Krevsu, Robertu Kotniku, Urški Malovrh, Meti Prosen in Samu Zavrlu pridružili Andreja Godec, Eva Zorman, Maruša Stermecki Pukl in Primož Kobe, ki tako postaja tudi uradno član Asics Frontrunner druščine.

Vsem novincem je skupno, da jim je gibanje je sestavni del življenja.

Andreja Godec ljubiteljica teka, kolesarjenja, plezanja ter še česa, se je udeležila svetovnega in evrospega prvenstva v gorskem teku, zabeležila je drugo mesto v pokalni razvrstitvi v gorskih tekih. Načrti za letošnje leto so uvrstitev v reprezentanco za gorske teke oziroma uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo v Makedoniji, v ravninskih tekih pa predvsem izboljšanje osebnih časov na 42, 21 in 10 kilometrov.

Eva Zorman se zadnja leta pripravlja predvsem na 10km, polmaraton ter postopoma tudi maraton. Lani je zabeležila zmago na teku Wings for life Slovenija, ki ga v letošnjem letu v Sloveniji žal ne bo organiziranega, to pa pomeni, da je čas za nove cilje v letošnjem letu.

Maruša Stermecki Pukl se je specializirala predvsem na krajše discipline, kjer je osvojila 3. mesto na državnem prvenstvu v teku na 100m in 400 z ovirami. V zadnjih letih pa je podaljšala razdalje na 5 in 10 kilometrov. Eden od ciljev letos je izboljšanje rezultatov na ti dve razdalji.

Primož Kobe, med vsemi novinci najbolje poznan, ki se tudi ponaša z 46. mestom na Olimpijskih igrah v Londonu 2012 ter osebnim rekordom v maratonu 2:14:50. Priprave na začetek sezone so pri Primožu že v drugem delu, saj ima prvi cilj že aprila in sicer odteči normo 2:20:30 za evropsko prvenstvo.

 

 

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ