Izjemno leto za trail ekipo Salomon

Izjemno leto za trail ekipo Salomon
18.01.2012 AVTOR: Uroš Buh
Leto 2011 je Salomon dokončno ustoličilo na prestolu tekaških ekip, ki v svojem repertoarju - rajši kot množične cestne maratone ? zajemajo tekaške prireditve po brezpotjih, ultratekmovanja in gorske teke.
 

Salomon zaenkrat očitno nima velikih ambicij prodreti na tržišče konfekcijskih in obutvenih opremljevalcev cestnih tekov, nasprotno pa se namesto tega zdi, da mu ogromno pomeni lojalnost svojih privržencev v svetu t.i. ?outdoor? rekreacije, kjer si že nekaj let zelo uspešno gradi imperij. In naj k temu pristavimo ? kvaliteten imperij, ki predvsem ne pušča žejnih svojih uporabnikov. Vzporedno z razvijanjem nove opreme, ogromno sredstev vlaga tudi v ?svoje? tekmovalce, tekače, alpiniste in druge športnike, ki hkrati predstavljajo pomemben vir povratnih informacij za nadaljni razvoj in izboljšave njihovih izdelkov, kar dela vez med skupnostjo Salomonovih uporabnikov še močnejšo.
 
V preteklem letu je Salomon blestel predvsem v ultra trail preizkušnjah, če se omejimo na tekaški poligon, kjer so dosegli skoraj vse bistvene zmage, ki nekaj veljajo v tem čudovitem športu. Tudi tokrat je bil eden glavnih protagonistov seveda mladi čudežni deček, Katalonec Kilian Jornet, ki je lani osvojil skoraj vse kar se je osvojiti dalo ? od svoje prve zmage na legendarnem Western States 100, do francoskega UTMB, zmag v seriji Skyrunner, idr. Potem je tukaj Miguel Heras, brat znanega španskega kolesarja Roberta Herasa, ki je bil eden glavnih Armstrongovih pomočnikov na njegovem sedemkratnem zmagovitem pohodu na kolesarski dirki Tour de France. Pa Novozelandka Anna Frost,  Ryan Sandes, Jonathan Wyatt, Devon Crosby in drugi, če smo pozorni zgolj na mednarodno ekipo.
 
Pri nas pa gre iz Salomonove ekipe izpostaviti Davida Kadunca, ki je letos kot prvi Slovenec nastopil na sloviti Western States 100, pa triatlonca in ultratekača Mateja Markoviča, ki se je spomladi lotil obsežne dobrodelne akcije Deset krogov za deset nasmehov, kjer je s tekaškimi somišljeniki pretekel deset maratonov v desetih dneh, in druge.
 
Salomonova skupnost vztrajno raste in če to pomeni, da bo vedno več tekaškega fokusa tudi na teku po brazpotjih in preizkušnjah, ki stremijo k stiku z naravo, ter ne pomenijo nujno množičnega teptanja asfalta v velemestih, potem gre zagotovo za zdravo zadevo, ki jo gre pozdraviti z odprtimi rokami.
 
Spodaj pa si lahko ogledate še slikovit video, ki prikazuje izseke iz nekaterih letošnjih svetovnih tekmovanj, kjer so prav Salomonovi tekači igrali glavne vloge:
 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ