Janežič za sekundo popravil izid sezone, hitra tudi Horvatova

Janežič za sekundo popravil izid sezone, hitra tudi Horvatova
12.06.2018 AVTOR: L. Z.
Varovanca Roka predaniča sta nastopila na mitingih v Španiji in na Poljskem.

Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar) je na atletskem mitingu v španski Huelvi v teku na 400 metrov zasedel drugo mesto in s časom 45,38 sekunde dosegel svoj najboljši izid sezone. Zmagal je domačin Lucas Bua De Muguel, peti na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu (45,25).

"Veliko bolje je bilo kot na prvi tekmi sezone. Danes sem dokazal, da sem v dobri formi. Tekel sem brez bolečin. Na svoji prvi tekmi sem že videl, da so poškodbe iz prejšnjega obrobja mimo, a sem bil tedaj tudi zelo živčen. Danes nisem imel nobenih težav, šel sem sproščeno na start, počutje je bilo veliko boljše. Nisem pa pričakoval tako dobrega izida glede na začetek sezone in težavah z zdravjem v zadnjih mesecih, " je za STA dejal Janežič, aktualni evropski prvak do 23 let.

Slovenski rekord (44,84) je dosegel 21. julija lani v Monaku. Za tek na diamantni ligi v Monte Carlu ima tudi za letos že potrjen nastop na 200 m, v začetku naslednjega meseca bo tekel v Budimpešti, za naslednjih 14 dni pa upa, da bo dobil še kakšno povabilo organizatorjev večjih mitingov.

Horvatova blizu državnega rekorda

Anita Horvat
je na mitingu v poljskem Chorzowu v teku na 400 m v zelo močni konkurenci zasedla sedmo mesto z njenim najboljšim časom sezone. Z 52,07 sekunde se je zelo približala svojemu slovenskemu rekordu (51,94), ki ga je dosegla 14. julija lani v Bydgoszczu.

Nekoliko presenetljivo je zmagala domačinka Justyna Swiety Ersetic (51,11) pred Američanko Allyson Felix (51,35), ki je ena izmed najuspešnejših športnic v zgodovini in ima v lasti šest zlatih medalj z OI in enajst s SP. Swiety Ersetic je bila bronasta na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu, kjer je osvojila tudi zlato na 4 X 400 m, bila pa je članica poljskih štafet, ki so osvajala odličja v zadnjih velikih tekmah, tudi bron na lanskem svetovnem prvenstvu v Londonu.

"Konkurenca je bila izvrstna, boljše si za drugo tekmo sezone ne bi mogla želeti, nora konkurenca, poleg Felixove in Swiety Erseticeve je bila je na startu tudi celotna izvrstna poljska štafeta. Pričakovala sem izid sezone, čas pod 51,41 sekunde, to mi je uspelo in sem zadovoljna. Upam, da se bo raven iz tekme v tekmo izboljševala. Spet sem bila na deveti progi, kar meni ne ustreza najbolj, ker nisem videla tekmovalk pred sabo in sem bila kar malo izgubljena. Mogoče bi sedaj drugi zavoj odtekla malo bolje, " je povedala Horvatova.

Že na njeni prejšnji tekmi, prvi v letošnji sezoni, je s časom 52,41 sekunde znova potrdila normo (53,40) za evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ