Luka Janežič stopnjuje formo; le 15 stotink do državnega rekorda

Luka Janežič stopnjuje formo; le 15 stotink do državnega rekorda
02.02.2017 AVTOR: L. Z.
Na mitingu v nemškem Dusseldorfu je včeraj Luka Janežič s časom 46,47 osvojil tretje mesto v teku na 400 m. Zmagal je Čeh Pavel Maslak (46,00).


Janežič je večino časa tekel na tretjem mestu, v zadnjih 100 metrih pa je prehitel Nizozemca Liemarvina Bonavecio in se celo začel približevati Maslaku.

Do državnega rekorda, ki ga je postavil lani na mitingu v Linzu, mu je zmanjkalo 15 stotink. Prav v Linzu bo tekmoval prihodnji petek.
 
Adam Kszczot je na dusseldorfskem mitingu v teku na 800 m zmagal že šestič zapored (1:46,17).

Večina zmagovalcev je dosegla najboljše izide sezone – razumljivo, saj se je ta komaj pričela.

Naš državni rekorder je sicer v cilj pritekel kot drugi, a je bil v prejšnji skupini hitrejši Grenadčan Bralon Taplin (46,25). Janežič je večino časa tekel na tretjem mestu, v zadnjih 100 metrih pa je prehitel Nizozemca Liemarvina Bonavecio in se celo začel približevati Maslaku.

»Mogoče je nekoliko škoda, da sem malo prepočasi začel prvi krog, da bi se že tedaj bolj približal Maslaku. Na koncu sem imel namreč še zelo veliko moči, « Do državnega rekorda, ki ga je postavil lani na mitingu v Linzu, mu je zmanjkalo 15 stotink. Prav v Linzu bo tekmoval prihodnji petek, še prej pa 6. februarja v francoskem Val de Reuilu.

Seveda včeraj v Dusseldorfu niso tekli le na 400 m. Tamkajšnji miting namreč sodi med najelitnejše na svetu (IAAF World Indoor Tour). Tako ženske kot moški so se pomerili na 800 m: zmagi sta prepričljivo odšli na Poljsko. Joanna Jozwik je slavila s časom 2:00,91, njen precej uspešnejši rojak Adam Kszczot pa je na dusseldorfskem mitingu zmagal že šestič zapored (1:46,17). V tej disciplini trenutno predstavlja to, kar predstavlja Maslak na pol krajši razdalji. V najdaljših tekih večera – moških 1500 in 3000 m – sta se zmag veselila Kenijca Elijah Manangoi (3:37,62) in Hillary Ngetich (7:44,73). Večina zmagovalcev je dosegla najboljše izide sezone – razumljivo, saj se je ta komaj pričela.

Rezultati tekmovanja so dostopni tukaj.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ