Na deževnem 6. Čaven Vertikal kilometru sta pričakovano zmagala

Na deževnem 6. Čaven Vertikal kilometru sta pričakovano zmagala
01.05.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook: Triatlon Klub Eklimas Ajdovščina

Timotej Bečan in Mojca Koligar.

Tek, ki je sicer potekal v deževnem in hladnem vremenu, je štel za tekmo Pokala Slovenije v gorskih tekih. Organizator teka je bil Triatlon klub Eklimas Ajdovščina v sodelovanju z Združenjem za gorske teke pri AZS.

Zmagala sta Timotej Bečan in Mojca Koligar

1. Timotej Bečan KGT Papež 38:52
2. Simon Alič 39:34
3. Rok Bratina UNIONE SPORTIVA ALDO 40:27

1. Mojca Koligar KGT Papež/UTVV Race Team 45:53
2. Špela Gonza AD ŠTAJERSKA 50:08
3. Tina Klinar KGT Papež 51:49

Vsi rezultati: TU.

Timotej Bečan: "Užival sem!"

Čeprav je Bečan le en dan prej zmagal na Mekinjskem krosu, je ciljno črto prečkal prvi tudi na tej tekmi.

Takole je zapisal:

"Jaaa, uspešen vikend z zmago na vertikal kilometru na Čavnu, ki je bila kot prva pokalna tekma! Danes sem na tekmi naravnost užival. Ob treh ponoči smo morali na urgenco, saj je Elija dobil precej hudo vnetje na licih, zato sem na start prišel precej nenaspan in pa predvsem brez navijaške podpore. Vseeno pa niti slučajno nisem prišel na start z belo zastavico! Dež, veter in nekaj stopinj nad ničlo na cilju meni vedno ustreza in tudi tokrat sem bil zaradi tega kot prerojen. Taktično počasen začetek, da se je motor dodobra ogrel in rahlo stopnjevanje tempa je bilo dovolj, da sem po nekaj minutah vedel "to je to". Z mislijo na Jasmino in Elijo sem pritekel celo do osebnega rekorda (38:52) ❤️Slika pa pove vse - užival sem!"

Mojca Koligar z rekordom

Mojca Koligar je ciljno črto prečkala s časom 45:53 in s tem postavila nov ženski rekord proge. Moški rekord proge pa ni bil dosežen; rekord je 38:52, dosegel pa ga je Miran Cvet.

"Kar nekaj časa sem tehtala ali naj se udeležim 6. Čaven vertikala, ki šteje kot Pokalna tekma ali #Zasavskegapolmaratona, kjer sem vedno posebej toplo sprejeta in je tek po rovu svojevrstno doživetje. Na koncu sem se odločila za vertikal, iz zahvale za prizadevanja izboljšanja pogojev za gorske tekače na strani nekaterih članov Odbora in Stroke v gorskem teku. Vesela sem, da sem sprejela takšno odločitev, saj sem imela priložnost, da preizkusim svojo pripravljenost v začetku sezone še na strmini in v dokaj zahtevnih pogojih. Mi je pa sam profil trase ustrezal, prav tako hladno vreme z dežjem. S supergami (#HOKAONEONEEVOJawz), ki so mi nudile odličen oprijem sem ujela samosvoj dober ritem, ki sem ga s spodbudo nekaterih fantov (Hvala Urban, Matic in Tine) konstatno držala celotno traso.Dosežen rekord trase 45:53 mi pomeni zgolj to, da sem napredovala in da sem na pravi poti. Daje mi tudi spodbudo, da nadaljujem z načinom treniga, ki temelji na manjši kilometrini, višji intenziteti in vadbi moči."

Videoposnetek

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ