Na štiri oči s Tanjo Zamida

Na štiri oči s Tanjo Zamida
18.03.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Tanja je komunikativna, pozitivna in nasmejana oseba, zaposlena v državni upravi, sicer pa navdušena tekačica. V teku uživa in se z njegovo pomočjo sprosti.

OSEBNO
Si članica kakšnega športnega društva ali kluba?
Triatlon klub Inles Riko Ribnica

Kateri so tvoji najljubši tekaški copati?
Asics GT 2170

Uporabljaš tekaško uro?
Suunto Ambit 3 sport sapphire

Tvoj obred pred tekom?
Nič posebnega, poizkušam biti čim bolj sproščena in neobremenjena s časom.

Tvoji dosedanji tekaški dosežki:
Ljubljanski maraton 21km 1h:33min
Maraton Crikvenica 21km 1h:34min
Večkrat uvrščena na prva tri mesta na tekih za Pokal dolenjskega lista

Kdaj in zakaj si se pričela ukvarjati s tekom?
Leta 2010 sem začela teči nekajkrat na teden s ciljem, da se udeležim domače tekme v Kočevju. Sama tekma je bila velika pozitivna izkušnja, zato sem se pridružila rekreativni skupini tekačev.

Kaj je pri teku tisto, kar ti je najbolj všeč?
Enostavno uživam v teku. Dober je tudi občutek po končanem teku, oz. treningu, ko veš, da si naredil nekaj dobrega zase.

Kaj ti je tek dal?
Lahko bi rekla, da mi je tek dal ogromno, gledano tudi z družbenega vidika, saj sem spoznala veliko ljudi, predvsem enako mislečih ljudi, kateri v teku uživamo. Tudi doživela sem veliko lepih in zanimivih trenutkov na račun teka.

Kako potekajo tvoji treningi?
Treningi potekajo popoldne, ko pridem iz službe in seveda med vikendi. 2x na teden grem tudi na plavanje, takoj ko bo še malo daljši dan, pa bom vključila v program treningov še kolo.  

Kolikokrat tedensko tečeš?
Zelo različno, v povprečju 4x na teden. Posebne motivacije običajno ne potrebujem, je pa včasih potrebne veliko volje za tek, kadar je zunaj slabo vreme. Takrat rabim kar nekaj časa, da se oblečem in odpravim iz stanovanja. To je najtežji del.
Največkrat tečem sama, ker prihajam pozno iz Ljubljane in mi tudi ni težko teči sama. Se pa med vikendom lažje uskladim za kakšen skupinski tek, oz. mi družbo dela prijateljica.

Katerih tekov ne boš nikoli pozabila?
Nekako mi je najbolj pri srcu res tisti prvi tek v Kočevju. Ko me je tik pred ciljem, v boju za tretje mesto prehitela punca, na katero sem bila tisti trenutek noro jezna. Vendar sva po tekmi postali dobri prijateljici. Lepe spomine imam tudi na Ljubljanski maraton, ko sem bila prvič malo bolj pripravljena in praktično z lahkoto, z izjeme zadnjega kilometra, pretekla vso razdaljo. Res je dober občutek, ko si v cilju zadovoljen s svojim časom.

Se ob teku ukvarjaš še s kakšnim drugim športom?
Lansko leto sem se odločila za nakup kolesa, da malo popestrim tekaške treninge. Kasneje pa sem se odločila še za plavanje.

Kako pa skrbiš za prehrano?
Jesti poizkušam čim bolj zdravo in raznoliko.

Kakšne tekaške načrte in želje imaš za v prihodnje?
V prihodnje bi rada odtekla še kakšen dober čas na 21km, trenutno pa kakšnih posebnih načrtov nimam. Bom videla kako se bodo stvari odvijale tekom leta.

Kakšni pa so tvoji cilji v letošnjem letu?
Glavni cilj v letošnjem letu je udeležba na sprint triatlonu.

Kaj še počneš poleg ukvarjanja s tekom? Imaš tudi kakšne druge hobije in kakšna je tvoja poklicna pot?
Poleg vsakodnevne vožnje v službo v Ljubljano, mi po končanih treningih ne preostane ravno veliko časa. Trenutno zaključujem študij na Ekonomski fakulteti. V veliko veselje mi predstavlja klepet ob kavi s prijateljicami in učenje francoščine, za katero upam, da mi bo letos uspelo nameniti več časa.

Značke: Na štiri oči, Ljubljanski maraton, Prehrana, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ