Najboljši trenutki teka ovekovečeni na fotografiji in videu

Najboljši trenutki teka ovekovečeni na fotografiji in videu
22.11.2019 AVTOR: Promocijsko sporočilo

Pomlad je čas, ko spet bolj aktivno tečemo na prostem. Mnogi tekači pa se začnejo tudi resno pripravljati na prihajajoče maratone.

Težava pri fotografiranju med maratonom je v tem, da se tekači ne morejo ustaviti. Brez ustreznih nastavitev pa so fotografije lahko zamegljene in slabo uokvirjene. Ste vedeli, da lahko odlične fotografije med tekom posnamete tudi z za to ustvarjenim telefonom? Tukaj je nekaj koristnih nasvetov, kako ustvariti čudovite foto in video spomine na maraton.

1. Najprej osnove
Fotografija je rezultat zajemanja svetlobe. Če fotografirate sebe s soncem za hrbtom, fotografija ne bo uporabna: vaš obraz bo v senci, ozadje pa bo močno svetlo. Vedno uporabljajte svetlobo tako, da bo v vašo korist - poskušajte se prepričati, da vam sonce sije na obrazu in nato poskušajte fotografirati. Za stabilnost držite telefon (ali fotoaparat) v eni roki; z drugo, zgrabite podlakti tik pod zapestjem. Tako boste zmanjšali tresenje.

2. Ne zapravljajte časa
Pravilen način fotografiranja vam ne bi smel vzeti preveč časa, zato načrtujte kdaj boste fotografirali.

3. Bodite pripravljeni
Ne čakajte, na pravi trenutek, ko boste na primer pritekli izza ovinka. Bodi pripravljeni:

  • Naprava mora biti vklopljena in pripravljena na klik
  • Še pred začetkom teka nastavite vse parametre fotografiranaj ali snemanja
  • Če boste tekli z nahrbtnikom v katerem boste imeli palico za fotografiranje (Selfie stick), ga prehodno pritrdite na telefon in aktivirajte stabilizator slike, saj snemanje premikajočega se predmeta zahteva veliko stabilnosti.

4. Najboljši trenutki za fotografiranje:
Povečajte svoje možnosti za dobro fotografijo s preverjanjem proge pred tekom (če je še ne poznate), da boste našli najboljše lokacije za fotografiranje:

  • Pred tekom: igrajte se paparazze in naredite nekaj posnetkov tekačev, ko se ogrejejo. Lahko bi na primer posneli tekmovalca, ki si zavezuje vezalke, se maže s kremo proti krčem,...
  • Začetek maratona: poiščite izhodiščno točko, od koder lahko na začetku maratona ujamete vzdušje ´vrveža´.
  • Zanimivi koti: zavoji ponavadi ponujajo zanimive priložnosti za igranje z uokvirjanjem in naravno kuliso.
  • Postaje za vodo: odlična priložnost za fotografiranje tekačev, ko si pršijo vodo po obrazih.
  • Ciljna linija: ujemite sebe in druge tekače, ko pboste prečkali ciljno črto.
  • Po teku: po tekah več kot 40 km, se tekmeci vse bolj potegujejo. Uporabite bliskavico,

5. Bodite uvidevni

Da bi se izognili poškodbam, upočasnite tempo, preden izvlečete telefon iz žepa ali nahrbtnika in se pomaknite nekoliko v stran, da se izognete trkom z vsemi, ki so za vami. Razumeti je treba, da vsi tekmovalci ne delijo vašega navdušenja nad fotografiranjem med tekom. To še posebej velja za vmaratone. Nobena, še tako odlična fotografija pa ni vredna zvitega gležnja ali še hujše poškodbe.Prvi pametni telefon z akcijsko kamero

Ste ob prebranem dobili skomine in bi se radi čim prej preizkusili v fotografiranju športnih podvigov? Potem je vse kar še potrebujete pametni telefon znamke Crosscall. Da bi vam ponudili popolno foto in video izkušnjo brez kompromisov, so pri Crosscallu namreč ustvarili TREKKER-X4: prvi pametni telefon z vključeno akcijsko kamero. Ta tehnološki podvig v obliki pametnega telefona brez primere, je zasnovan tako, da uteleša tri odlične značilnosti blagovne znamke Crosscall: odporen in vzdržljiv mobilni telefone z odlično življenjsko dobo baterije.

Odpornost ustvarjena za intenzivne podvige

TREKKER-X4 je trenutno najbolj odporni pametni telefon, ki ga je Crosscall kdaj ustvaril. Certifikat IP68, lahko vzdrži potopitev v globini 2m za eno uro in ima 4400 mAh baterijo, ki vas bo spremljala tudi na vaših daljših izletih ter vam omogočala snemanje vsakega pomembnega trenutka. TREKKER-X4 je certificiran kot ameriški vojaški odporni standard MIL-STD 810G in je sposoben prenesti izpostavitve ekstremnim temperaturam. Opremljen z dvojno lupino TPU, ki absorbira udarce, je odporen tudi pri padcu višine na beton ter vzdrži udarce in praske. Z lahkoto ga boste držali v eni roki, saj je njegova debelina samo 12,8 mm.
Zabeležite svoje dosežke v vsej njihovi intenzivnosti

Meja med akcijsko kamero in pametnim telefonom še nikoli ni bila tako tanka. Dejansko vam TREKKER-X4ponuja vse, kar pričakujete od najboljših akcijskih kamer. Zahvaljujoč funkciji Hyperstab®, ki analizira podatke za kompenzacijo gibov in vibracij, s čimer odpravlja nepotrebna gibanja telefona, lahko posnamete tudi svoje najbolj ekstremne izkušnje na prostem.
Dashcam pa vam omogoča zapisovanje preteklih dejanj. Ko aktivirate ta način, telefon neprestano snema in vam omogoča shranjevanje zadnjih 30, 60 ali 90 sekund, tako da si lahko ogledate in shranite tiste redke in nepričakovane trenutke, ki bi brez te funkcije bili izgubljeni. Uporabite funkcije Dynamic, Slow-motion, Time-Lapse in Live Streaming, da podoživite intenzivnost svojih dogodivščin na prostem s prijatelji in družino.Enostavno urejanje in deljenje vaših podvigov

Z uporabo aplikacije X-CAM, ki sledi zasnovi medijske galerije, lahko preprosto in hitro uredite vse fotografije in opravite hitro in enostavno video montažo. Ta aplikacija namreč omogoča dostop do vseh vaših fotografij in videoposnetkov, ki jih je mogoče zlahka sestaviti prek vgrajenega vmesnika aplikacije.
Ste doživeli nekaj neverjetnega? Zahvaljujoč funkciji za prenos v živo, lahko to delite s prijatelji takoj. Z uporabo X-CAM-a lahko namreč video posnetke in fotografije delite neposredno na družabna omrežja. Če pa po zadnjem spustu po smučišču sedite na sedežnici, lahko z aplikacijo dodate filtre, prekrivate videoposnetke in na družabnih omrežjih objavite svoj X-STORY.

V družbi telefona Trekker-X4 boste tako vsak trenutek na prostem doživeli stoodstotno. Želite vedeti več o tem neverjetnem pametnem telefonu TREKKER-X4? Vse dodatne informacije dobite tukaj.
Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ