Najpogostejše napake pri kupovanju tekaških copat

Najpogostejše napake pri kupovanju tekaških copat
28.01.2021 AVTOR: A. T., Foto: Saucony/ Facebook

Izognite se jim in prišli boste do ustreznih tekaških copat.

Napaka #1: Tekaške copate kupite, ker vam lepo izgledajo
Nekateri tekači so preprosto preobremenjeni z modo in si tako kupijo tekaške copate, ki super izgledajo, žal pa niso primerni za njih. Čez nekaj tednov ali mesecev morajo običajno po nove, saj imajo zaradi neprimerne obutve različne težave, ki segajo vse od neudobja pa do poškodb.

Napaka #3: Izberete premajhno število 
Ozka obutev je neudobna ter vodi v žulje, počrnele nohte in druge težave. Zato je potrebno izbrati copat, ki bo sicer lepo objel vaše stopalo, a bo v sprednjem delu vseeno imel malce več prostora. 

Napaka #4: Kupujete ob napačnem času v dnevu
Veliko ljudi se ob nakupih odpravi v dopoldanskem času, a bolje bi bilo, ko bi to storili popoldne. Zakaj? Vaše noge od trenutka ko vstanete pa vse do popoldne zatekajo, kar pomeni, da so stopala največja prav popoldne. Zato je to tudi čas, ko je smiselno kupovati obutev, da bi izbrali ustrezno številko.

Napaka #5: Domnevata, kakšna naj bi bila vaša prava številka
Morda običajno nosite številko 39, a ni nujno, da bo taka tudi številka vašega tekaškega copata. Zaradi različnih proizvajalcev in različnih oblik obutve, se številke lahko spreminjajo. Ustrezen copat pa je na koncu lahko za številko ali pa tudi dve večji od tiste, ki jo običajno nosite. Zato je pomembno, da pred nakupom copate vedno pomerite in se v njih sprehodite.

Povzeto po: Gar up with the right running shoe, ki je dostopen tukaj.

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ