Nemec najhitreje v cilju dvojnega Ironmana

Nemec najhitreje v cilju dvojnega Ironmana
27.08.2012 AVTOR: Uroš Buh
V Bakovcih pri Murski Soboti je od četrtka do sobote potekalo ultratriatlonsko tekmovanje v disciplini dvojni Ironman.

Bakovci so ponovno gostili tekmovanje v dvojnem ultra triatlonu ali dvojnem Ironmanu, ki šteje tudi za svetovni pokal IUTA(Mednarodne ultratriatlonske zveze). Pred tekmovalci je bilo 7,6 km plavanja, sledilo je nočnih 360 km kolesa in za konec še 84,4 km teka – vse to v enem kosu. Šestindvajset moških in dve ženski tekmovalki se je v četrtek ob 16. uri podalo na plavalni del v tamkajšnjem jezeru, kjer je bila pričakovana temperatura vode okoli 24 stopinj Celzija. Za dvajset preplavanih krogov v skupni izmeri 7,6 km so imeli na voljo štiri ure časa, nato pa so krenili na kar 360 km dolgo kolesarjenje, kar je v praksi pomenilo 105 krogov po lokalnih cestah. Časovna omejitev slednje preizkušnje je bila 15 ur, do sobote ob 11 dopoldan, ko so morali že vsi tekmovalci preiti na tekaški del. Ta je pomenil nadaljnih 55 krogov v skupni izmeri 84,4 km, tekmovalci pa so imeli še 15 ur časa, da pridejo do cilja te zahtevne preizkušnje, ki se je uradno zaključila v soboto ob polnoči.

Najhitreje je s progo opravil nemški triatlonec Richard Widmer, ki je v cilj prišel že po 22 urah in 15 minutah. Drugo mesto je osvojil Madžar Laszlo Vranics s časom 23:42:09, tretji pa je bil avstrijski predstavnik Harald Zechner(24:29:13). Izmed dveh Slovencev je v cilj uspelo priti le Ervinu Pustu, ki je končal na solidnem šestem mestu s časom 26:06:01, medtem ko je Iztok Fister odstopil na tekaškem delu.

Med dvema ženskima predstavnicama je na koncu edina v cilj prišla Čehinja Sarka Kolbova, ki je za progo potrebovala 31 ur in 2o minut, medtem ko je bila vodilna v plavalnem in kolesarskem delu, Slovenka Leni Fafangel, zaradi izmučenosti primorana odstopiti sredi teka. Zanimivo je, da je Fafangelova med vsemi tekmovalci celo najhitreje opravila s plavalnim delom, zato je še toliko bolj škoda, da je morala odstopiti, saj bi se zagotovo uvrstila zelo visoko!

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ