Pameten tekaški copat beleži pretečene kilometre

Pameten tekaški copat beleži pretečene kilometre
14.03.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Za to, da bi beležili korake in kilometre ne boste več potrebovali pametne ure, ampak le par pametnih tekaških copatov.

Napredna tehnologija nas spremlja na vsakem koraku in nam lajša življenje, tako pri vsakdanjih opravilih, kot tudi pri športu. In če ste sedaj za beleženje treningov in pretečenih kilometrov uporabljali pametne ure ali aplikacije na telefonu, si lahko sedaj pomagate kar s pametnimi copati.

Izdelali so jih pri podjetju Under Armour, slišijo pa na ime SpeedForm Gemini 2. Njihova posebnost je, da beležijo razdaljo, tempo, kadenco, dolžino koraka in število korakov. Opozorili pa vas bodo tudi na to, kdaj je čas, da jih zamenjate. Praktično, kajne?

A to še ni vse. Njihova dobra lastnost je tudi ta, da delujejo skorajda sami od sebe – ko začnete teči, ti začnejo beležiti podatke, ki jih lahko preko bluetooth povezave prenesete na telefon preko aplikacije MapMyRun. In četudi telefona med tekom ne bi imeli s seboj ste lahko brez skrbi, saj bo copat ravno tako zabeležil vaš trening, ko boste do telefona prišli, pa se bodo podatki preko povezave naložili na aplikacijo. Ah, le kaj bi brez napredne tehnologije, kajne?

Tekaški copat SpeedForm Gemini 2 je sicer že na voljo, in sicer v spletni trgovini proizvajalca Under Armour, cena je dobrih 150$, v Sloveniji pa bo morebiti na prodajnih policah jeseni.

Vir: Under Armour reveals the first ever 'smart ' , ki je dostopen tukaj

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ