Posebej obarvani olimpijski copati

Posebej obarvani olimpijski copati
25.07.2012 AVTOR: Uroš Buh
Marsikateri proizvajalec športne opreme izkoristi olimpijske igre za t.i. "posebne serije".

Olimpijske igre so med drugim tudi priložnost proizvajalcev športne opreme, da se z inovativnimi oblikovalskimi prijemi še bolje izpostavijo. Najbolj smo na udaru 'navadni smrtniki', ki pograbimo t.i. "posebne serije" copat in opreme, ki so jim proizvajalci za to priložnost morda zgolj namenili dodaten print olimpijskih krogov ali pa nekoliko bolj spektakularne barve. No, pri vrhunskih atletih je možnost, da se proizvajalec izpostavi, še večja.
Poleg klasičnih poizkusov zadnjih nekaj let, da naredijo povsem nove serije oblačil – zlasti za šprinterje – se vedno najde kaj novega tudi na področju tekaških copat. Zanimiva je ameriška maratonska selekcija, kjer sicer posamezni tekmovalci zastopajo različne proizvajalce obutve, a so se ti hitro in spretno prilagodili posebni priložnosti letošnjega Londona.

Znani so denimo tudi copati Paule Radcliffe, ki je leta 2008 nosila Nikeove Zoom Marathon, ki so jih posebej zanjo odeli v barve britanske zastave, znamenita Nikeova kljukica pa je bila ob tej priložnosti obarvana v zlato.
Američan Ryan Hall je Asicsov varovanec, v Londonu pa bo uporabljal model ASICS GEL-Hyper speed 5. Prav prototip teh copat mu je leta 2007 prinesel ameriški državni rekord v polmaratonu, ter kasnejšo zmago na izboru za olimpijske igre v Pekingu. “Hyper Speed so mi zelo pri srcu. So enaki copati, ki jih lahko vsakdo kupi v trgovini, moji bodo imeli v Londonu le posebno barvno dekoracijo,” je povedal Američan.

Brooks je ameriški maratonki Desiree Davilli prav tako namenil posebno ‘okrašeno’ verzijo njenih T7 Racer. Tokrat sicer bolj v barvah ameriške zastave, z nekaj zvezdicami in rdečimi črtami, zlasti poseben pa je motivacijski napis na copatnih vložkih, ki ga bo maratonka lahko prebrala, preden se bo obula za nastop, ki pravi: “I’m ready!” 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ