Prigrizki, ki bodo pregnali lakoto

Prigrizki, ki bodo pregnali lakoto
28.02.2019 AVTOR: A. T., Foto: Fage/ Facebook

Ste veliko na poti in potrebujete idejo za prigrizke, ki bo umirila vašo lakoto, da boste lažje zdržali do večjega obroka? Tukaj je nekaj predlogov.

Jabolka
Eno najbolj preprostih, svežih, sladkih in s hranili bogatih prigrizkov so zagotovo jabolka, ki jih s seboj lahko vzamete skoraj kamorkoli. Vsebujejo tako vitamin C kot tudi vlaknine, zato bo čakanje do prvega večjega obroka lažje.

Pištači
Pištači vsebujejo beljakovine, vlaknine ter tudi mononasičene in polinasičene maščobe, kar pomeni, da so zdravi in nasitni. Če potrebuje bolj konkreten prigrizek jih lahko združite še s kakšnim sadežem, kot sta banana ali jabolka.

Beljakovinske čokoladice
Beljakovine so tiste, ki poskrbijo za sitost, zato so beljakovinski prigrizki še kako primerni za preganjanje lakote med obroki. Na trgu je beljakovinskih čokoladic malo morje, zato boste morali poskusiti več različnih, da boste našli tiste, ki bodo ustrezale vam.

Trdo kuhana jajca
Jajca so odličen vir beljakovi in hranil, zato jih lahko zaužijete tudi kot prigrizek v kombinaciji z zelenjavo in krekerji, ali celo kakšnim sadežem kot je jabolko.

Tuna
Tuna je bogata z omega-3 maščobnimi kislinami in beljakovinami, zato je tudi odličen prigrizek med obroki. Uporabite lahko kar tisto iz konzerve v naravnem soku, saj imajo te veliko manj kalorij. Začinite pa jo lahko z nekaj soli ter olivnim oljem, uživate pa same, v solati ali s kakšnim krekerjem ali riževim vafljem ali dvema.

Grški jogurt
Grški jogur je za razliko od navadnega jogurta veliko bolj bogat z beljakovinami, zato bost po njem tudi bolj siti. Izberite tistega z vsaj 2% maščobe in mu dodajte pest gozdnih sadežev za malce sladkobe.

Prirejeno po: The 7 Best Dietitian-Approved Snacks for Travel, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Prehrana
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ