Te stvari si pripravite dan pred maratonom

Te stvari si pripravite dan pred maratonom
25.10.2018 AVTOR: K.R., Foto: PIXABAY

Na kaj je potrebno misliti že dan pred (pol)maratonom?

Kmalu bo napočil dan, na katerega ste se dolgo pripravljali. Stopili boste na startno črto pomembnega teka. Kakšni občutki vas ob tem obhajajo? Imate tremo, vas je strah, ste vzhičeni, nestrpni in komaj čakate, da se zaženete po progi? Dan pred pomembno tekmo vas lahko obhaja mnogo misli, zato lahko na nekaj stvari tudi pozabite. Sedaj ste s treningi končali, pomembno je, da se sprostite in pripravite na veliki dan.

Prehrana

Poleg ustrezne prehrane in hidracije je pomemben tudi počitek, da boste na tekmi spočiti in naspani ter polni energije. Pripravite in načrtujte obrok pred maratonom, pojdite v trgovino, če je potrebno. Dan pred tekmo si vzemite tudi čas za sprostitev in le če boste dovolj organizirani, boste manj nervozni.

Pripravite si oblačila

Preverite vremensko napoved in si pripravite oblačila. Preglejte, da so čista in da morda niso kje strgana, saj bi vam to lahko uničilo tekmo. Pripravite tudi morebitna dodatna oblačila in očistite tekaške copate.

Pripravite si uro in telefon

Preverite, da je ura napolnjena in premislite, kje boste imeli telefon, če ga boste vzeli s seboj. Ne pozabite čipa! Ne pozabite misliti tudi na to, kam boste shranili ključe od avta, če jih boste imeli pri sebi.

Osebna higiena

Čeprav se naslednje stvari zdijo banalne, pa so lahko izredno moteče, če na njih pozabimo. Ne pozabite ustrezno skrajšati nohtov na nogah, da vam bo tek čim bolj udoben. Dolgolaske, ne pozabite na elastiko za lase, s katero boste spele lase, da vas le-ti ne bodo motili med tekom. Pomislite tudi na svoje damske higienske potrebščine, če je to potrebno. Ne pozabite tudi na en papirnati žepni robec, morda ga boste potrebovali.

Vizualizacija

Z vizualizacijo, torej z miselno predstavo, pojdite čez tekmo. Pomislite na to, kako dobro boste tekli, pozdravljali navdušeno množico in kako dober bo občutek na cilju. Z vizualizacijo si lahko pomagate, da boste psihično na tekmo bolj pripravljeni. Razmislite tudi o ovirah, ki vam morda pridejo naproti in rešitve za le-te.

Sprostitev in počitek

Dan pred maratonom je čas za sproščanje. Topla kopel, meditacija ali branje knjige; karkoli vas najbolj sprošča, to počnite in se spočijte!

Da bo jutro čim bolj sproščeno, raje že predhodno preverite, kako lahko pridete do prizorišča začetka maratona; kje lahko parkirate; kam lahko odložite stvari.

Povzeto po: 6 Things to Do the Day Before a Marathon

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ