Tek na Šmarno goro je naj gorski tek na svetu

Tek na Šmarno goro je naj gorski tek na svetu
12.07.2020 AVTOR: K. R., foto: Timotej Bečan

Tek na Šmarno goro je zmagal z veliko prednostjo. Za seboj je pustil mnogo večjih in bolj znanih prireditev svetovnega kova.

40. Tek na Šmarno goro - Timotej Bečan

Tek na Šmarno goro je naj gorska prireditev vseh časov! Tako je razglasila Mednarodna zveza za gorski tek WMRA (World mountain running association) v sklopu spletnega izbora za 'The greatest mountain race of all time'. 


V ožjem izboru za naj gorsko prireditev vseh časom je bilo sicer še 24 prireditev - predvsem večje, daljše in bolj znane preizkušnje: Mount Fuji Ascent, Sierre Zinal, Three Peaks Race, Kepler Challenge 60k, Mount Kinabalu International Climbathon, Giir Di Mont, Canfranc Canfranc, Jungfrau Marathon, Pikes Peak Marathon, K42 Argentina, La Montee Grand Ballon, Snowdon International, Hochfelln Berglauf, Challenge Stellin, Kitzbuhel Hornlauf, Skala Opp, Drei Zinnen, Mount Washington Road Race, Grossglockner Berglauf, Schlickeralm Lauf, Trofeo Vanoni.

Organizator teka Tomo Šarf je na spletni stani smarnagora.com zapisal:

"V konkurenci 24 tekov s celega sveta smo zanesljivo »najmanjši tek« tako po številu udeležencev kot po proračunu in nenazadnje po velikosti (višini-razsežnosti) naše Gore, ki (na srečo) ne omogoča masovne prireditve. Pa vendar smo zmagali! Naš Tek ima dušo, za našim Tekom stoji ekipa, ki ga je »skatapultirala« na prvo mesto prvega izbora za »naj gorski tek« na svetu, kar bo ostalo zapisano v zgodovino gorskih tekov na svetu. Zmagali smo z veliko prednostjo več kot 1000 glasov pred Patagonskim tekom K42, kar je več kot je katerikoli drugi tek dobil v glasovanjih do finala. V imenu ekipe Šmarnogorskega teka se vam iskreno zahvaljujem za vztrajno podporo. Hkrati vas vabim, da se na kakršen koli način udeležite 41.Teka na Šmarno goro, ki bo v soboto, 10. oktobra 2020. Letošnji tek bo sploh nekaj posebnega, saj ga bomo izvedli skupaj z Rekordom Šmarne gore, ki po v petek, 9.oktobra popoldan. Ob tem želim poudariti, da sta obe prireditvi namenjeni tako vrhunskim gorskim tekačem kot rekreativcem in rekreativkam vseh starosti – in seveda navijačem!  Še enkrat hvala vsem in nasvidenje jeseni"

Značke: Tek
Ključne besede:
Tek na Šmarno goro
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ