Trije razlogi, zakaj bi pred tekom morali jesti med

Trije razlogi, zakaj bi pred tekom morali jesti med
22.07.2019 AVTOR: K. R., Foto: PIXABAY

Ne le, da je med izjemno okusen, je tudi zelo hranljiv in koristen za naše telo.

Vsi tekači vedo, da je polnjenje energijskih zalog pred dolgim tekom pomembno. Kaj jesti pred dolgimi teki? To je odvisno od tekača samega. Nekateri imajo pred tekom radi točno določena živila, drugi kupijo energijske gele in tablice. Možnosti je veliko, najbolje pa je, da izberete nekaj, kar vam ne razdraži želodca. Ste že poskusili polniti energijske zaloge z medom? Naštevamo razloge, zakaj je med, ki je pravi zlati zaklad zdravja, dobra izbira.

Med je dobra izbira, ker je naravno živilo

Med je prava hrana. Ni pridelano umetno živilo. Je odličen dodatek raznim napitkom, služi pa tudi kot namaz. Slasten je tudi samostojen. Marsikateri tekač se odloči za med, ker ni predelan in vsebuje kakovostne sestavine.

Vsebuje dobre snovi in veliko antioksidantov

Med vsebuje predvsem enostavne sladkorje, zlasti fruktozo in glukozo. Vsebuje tudi mineralne snovi, encime, protibakterijske snovi, vitamine, aminske kisline in flavonoide. Zaradi teh snovi je med dober vir energije in koristno živilo za telo.

Pospeši regeneracijo

Ko se sladkor iz medu - ali iz katerega koli vira ogljikovih hidratov - uporabi za takojšnje potrebe po energiji in obnovi zaloge glikogena v mišicah, bo presežek sladkorja shranjen kot maščoba. To pomeni, da lahko med in izdelki na osnovi medu hranijo vaše telo, da mu pomagajo pri regeneraciji.

Značke: Prehrana
Ključne besede:
Med
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ