Vseatletski vikend v Radencih

Vseatletski vikend v Radencih
17.11.2017 AVTOR: L. Z.
Kot je že v navadi, bodo na prireditvi razglasili najboljšega atleta in atletinjo leta v Slovniji.

Na prireditvi bodo nagrade prejeli najboljši trije atleti in atletinje pretekle sezone v petih starostnih kategorijah

Lani sta atleta leta postala skakalca s palico Robert Renner in Tina Šutej.

Poleg tradicionalne podelitve nagrad v Radencih poteka še Kongres Združenja atletskih trenerjev Slovenije (ZATS) in številna druga predavanja ter srečanja.

Tudi tokratno sezono Atletska zveza Slovenije zaokrožuje na Vseatletskem vikendu v Zdravilišču Radenci, kjer bodo nagrade za svoje dosežke prejeli najuspešnejši atleti ter ostali predstavniki slovenske atletike, ki so zaznamovali atletski vsakdan v letu 2017. Vseatletski vikend bo trajal dva dni, torej v soboto in nedeljo (18. in 19. November)

Poleg tradicionalne podelitve nagrad v Radencih poteka še Kongres Združenja atletskih trenerjev Slovenije (ZATS) in številna druga predavanja ter srečanja. Dogodkov se udeležuje več kot 300 gostov, ki jih druži atletika.

Slovenski atletski trenerji se bodo zbrali že na 39. licenčnem kongresu atletskih trenerjev Slovenije ter skupščini ZATS. Na predavanjih v okviru kongresa bodo kot predavatelji sodelovali številni strokovnjaki iz atletskih krogov.

Na tradicionalni prireditvi Naj atlet, ki poteka v sobotnih večernih urah, bodo nagrade prejeli najboljši trije atleti in atletinje pretekle sezone v petih starostnih kategorijah (pionirji, mlajši mladinci, starejši mladinci, mlajši člani, člani), nagrado pa prejme tudi trener najuspešnejšega atleta in atletinje v vsaki kategoriji ter najboljši trener, ki so ga izglasovali trenerji ZATS. Najboljše je določilo glasovanje s tradicionalno anketo Atletske zveze Slovenije, v kateri sodelujejo predstavniki atletskih klubov, društev, predstavnikov medijev ter organov atletske zveze, vrstni red pa je potrdila Komisija nagrade in priznanja AZS. Na prireditvi bodo podeljene tudi številne druge nagrade za delovanje v kraljici športa. (povzeto po AZS)

Lani sta atleta leta postala skakalca s palico Robert Renner in Tina Šutej. Letos je med člani prvi in edini favorit tekač na 400 metrov Luka Janežič, med ženskami pa je metalka kopja Martina Ratej dosegala odlične rezultate v mednarodni konkurenci, Anita Horvat in Agata Zupin pa sta postavili državna rekorda: prva na 400 metrov, druga pa na isti razdalji z ovirami.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ