Zakaj sta električni skuter in električni skiro boljša izbira od avtomobila?

Zakaj sta električni skuter in električni skiro boljša izbira od avtomobila?
18.09.2023 AVTOR: Oglasno sporočilo

Če pogledamo na slovenske cesta, lahko hitro ugotovimo, da je gneča nepopisna.

Dolge kolone pločevinastih avtomobilov se vijejo od mesta do mesta in od ulice do ulice. V času največjih prometnih konic je zato priporočljivo izbrati vsakršno alternativno prevozno sredstvo. Zaradi slabega razvoja javne potniške infrastrukture se mora posameznik zanašati na lastna prevozna sredstva in na lastne kapacitete. Hoja in tek za poslovne priložnsti, iz vsem jasnih razlogov, odpadeta. Le kdo bi se rad preznojen prikazal na pomembnem sestanku?

Če se želite izogniti stanju v gneči in preznojenim oblekam, potem je vredno razmisliti o možnih alternativah. Na voljo je na primer električno kolo, električni skiro in tudi električni skuter. Vsa omenjena prevozna sredstva za pogon uporabljajo električno energijo. Prav zato lahko rečemo, da so do okolja prijazna in poleg tega preprosta za uporabo. S tem imamo v mislih dejstvo, da lahko svoj električni skiro polnite kar doma. Vse kar potrebujete je namreč električna vtičnica in kabel s katerim boste povezali svoje prevozno sredstvo.

Električni skiro in električni skuter omogočata, da se lahko po mestnih ulicah premikate s hitrostjo 25 kilometrov na uro. To je tudi približno enako hitro, kot se po mestu premikajo ljudje v avtomobilih. Tudi zato je električni skiro tudi tako priljubljen. V večjih slovenskih mestih so na voljo že nekateri skiroji, ki jih lahko za kratek čas najamete. Velika prednost slektričnih skirojev v primerjavi z motorji in kolesi je v tem, da jih lahko parkirate skoraj kjerkoli.

Če se odločite za nakup svojega električnega skiroja, ga lahko med delom nesete tudi v svojo pisarno. Električni skiroji so namreč zložljivi, zato jih spravite v manjšo torbo in v svoji pisarni celo napolnite. S tem boste tudi poskrbeli, da boste imeli ravno pravšnji doseg, da se boste lahko po delu odpeljali tudi do prostočasnih in sprostitvenih opravkov. Boljši električni skiroji vam namreč omogočijo, da lahko z enim samim polnjenjem opravite vsaj trideset kilometrov. Verjamemo, da je to dovoljšen doseg za večino uporabnikov električnih skirojev.

Električni skiro omogoča veliko fleksibilnost, ki jo avtomobil običajno ne nudi. S pomočjo električnega skiroja boste lahko odkrili tudi bolj odročne ulice vašega mesta, s čimer boste lahko dodatno občutili čar domačega kraja. Praksa zadnjih let namreč veleva, da se mestna središča zapirajo za promet, s čimer lokalne oblasti skušajo uzboljšati tako kvaliteto življenja občanov, kot tudi kakovost zraka. Trend ni prisoten samo v Sloveniji, ampak je, tako kot večina dobrih rešitev, prišla iz drugih evropskih mest. Prav zaradi trenda spreminjajoče se mobilnosti, ki poudarja trajnostni način, je vredno razmisliti o uporabi električnega skiroja.

Z uporabo električnega skiroja se izognete tudi nepotrebnemu kroženju po mestu v iskanju parkirnih mest. Še več, z električnim skirojem lahko pridete dobesedno do vsakih vrat. Od pisarne do trgovine, od telovadnice do nakupovalnega centra. V primeru slabega vremena zadostuje, da si na pleča položite pelerino. Ta vas bo ščitila pred dežnimi kapljami in vetrom, zato boste lahko na toplem in suhem v vseh vremenskih pogojih. Na roke si lahko nadanete nepremočljive rokavice in na ta način zaščitite tudi dlani, ki upravljajo s krmilom električnega skiroja.

V kolikor vzamemo v razmislek zgoraj navedene podatke, potem je verjetno le naša lenoba tista, ki nam preprečuje, da bi se odločili za izbiro električnega skiroja za prevoz po mestu. Tudi cene električnih skirojev niso več tako zasoljene, kot so bile pred leti, ko so električni skiroji postali prava uspešnica. V kolikor pa se ne bi radi odločili za nakup, si lahko električni skiro pač sposodite pri enem od ponudnikov najema. Ti so žal prisotni le v večjih slovenskih mestih. A vsi ljubitelji prostega trga vam bodo rekli, da povpraševanje spodbuja ponudbo, zato je po tej logiki zgolj vprašanje časa, kdaj se bodo skiroji za najem pojavili tudi v manjših mestih po Sloveniji.



Značke:
Ključne besede:
skuter
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ