Ultramaratonec - Dean Karnazes

Ultramaratonec - Dean Karnazes

Redna cena:
9,90 €
Naročniki revij:
3,00 €
Akcija -0%
6,00 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Dean Karnazes je športnik, priznan pisec in, kakor piše revija Time, 27. najvplivnejši človek na svetu. Je strasten zagovornik zdravega in aktivnega življenja. Veliko potuje po svetu in ljudem vseh starosti predava o pomenu telesne dejavnosti in zdrave prehrane. Nazadnje je v petdesetih ameriških zveznih državah v petdesetih zaporednih dneh pretekel polnih petdeset maratonov. Neverjetni podvig je okronal s tekom iz New Yorka, kjer je pretekel zadnji maraton, do St. Louisa, kjer je začel s prvim.

V letu 2006 je prejel prestižno nagrado ESPY za najboljšega »outdoor

« športnika, ki jo podeljuje televizijska mreža ESPN. Njegova prva knjiga Ultramaratonec: Izpovedi neustavljivega tekača je svetovna prodajna uspešnica.

Kot ljubitelj športov v naravi je Dean svoje telo in duha popeljal do nezamisljivih razsežnosti. Med njegovimi dosežki še posebej izstopata Badwater, 135 milj dolg ultramaraton čez Dolino smrti, pri 50° C, in maraton na južni tečaj, pri - 40° C. Sam je pretekel 200 milj dolg štafetni tek, in tekel 350 milj brez premora. Poleg tega je preplaval sanfranciški zaliv, preplezal steno Half Domea v Yosemitih, se štiriindvajset ur vozil z gorskim kolesom in deskal na velikanskih valovih ob obali Havajev. Zmagal je na vzdržljivostnem teku Vermont 100-Mile, enajstkrat končal Western States 100-Mile Endurance Run in zmagal na najtežji tekaški preizkušnji na svetu, ultramaratonu Badwater.

Bralec med hitrim podrsavanjem skozi knjigo ob njegovih nepredstavljivih naporih občuti vznemirjenje in užitek.

"Privadil sem se na življenje v visoki družbi, privilegije in zajeten sveženj ugodnosti. Dobrote so prihajale in moja prihodnost je bila videti rožnata. Vendar nisem mogel prezreti nadležnega občutka, da nekaj manjka. Premikal sem se hitro, v to sem bil prepričan, toda ali sem šel naprej? Potreboval sem neki namen in jasnost – in morebiti pustolovščino."

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ