ZAGRET ZA TEK, 42 spoznanj bosonogega viteza

ZAGRET ZA TEK, 42 spoznanj bosonogega viteza

Redna cena:
19,90 €
Naročniki revij:
12,00 €
Akcija -30%
13,93 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Tekaška knjiga, ki vam bo na več kot 280 straneh tek predstavila na zanimiv, svež, provokativen in zabaven način!

Kaj stori rekreativec, ko se mu ne ljubi teči?
Ali pa ko ga tek čisto preveč potegne?
So poškodbe dobronamerni opomniki naše minljivosti ali nepremostljive ovire?
Se lahko zaljubite v maraton?
Ali tekaška evforija res pojenjuje?

Rdeča nit knjige so kolumne, 42 iskrivih in poglobljenih razmislekov o teku, tekačih, vesolju in sploh vsem. Izvrstno jih dopolnjuje ducat potopisov z maratonov širom sveta in začini kopica tekaških nasvetov in koristnih, a vedno humornih napotkov.

Knjiga, ki vam bo dala misliti, vam razbijala tekaške mite, vam odstrla par novih tekaških modrosti in vas motivirala: za tek, za druženje, za sproščen in obenem odgovoren odnos do vas samih in do vašega teka.


Marko Roblek, avtor bloga Minimalist, pionir bosonogega teka in sodobnih prehranskih pristopov k športu je tek slekel modne navlake. V velikem slogu, jasno in glasno, brez zadržkov, ga je vrnil k bistvu in Slovencem dopovedal, da tek niso zgolj bleščeči copati in najnovejši tekstil. Tekmovalno in ciljno usmerjeno slovensko rekrativno sceno je z Vitezi dobrega teka in Nočno 10ko sprostil do te mere, da smo Slovenci na tek začeli gledati s hudomušnostjo, sproščenostjo in užitkom.

Samo Rugelj v spremni besedi piše, da Roblek teče maratone tako »mimogrede, brez velikih besed, enega za drugim, ko je bilo treba, tudi z dobrimi, zame nepredstavljivimi rezultati pod tri ure«. V Štoparskem vodniku po galaksiji je število 42 »odgovor na vprašanje o vesolju, življenju in sploh vsem«. V Roblekovem življenju so odgovor na večino vprašanj maratoni. Ob 42 rojstnem dnevu je zbral ravno toliko kolumn, ki so vrsto let izhajale v reviji Tekač, jim dodal potopise iz 12 največjih maratonov na svetu in spisal vrsto svežih razmišljanj.

Živeti pomeni spraševati. Včasih najboljši odgovori pridejo med tekom. Knjiga Zagret za tek je polna teka. In odgovorov.Iz predgovora v knjigi:

Marko Roblek je Rolling Stones slovenskega teka in to, kar imate pred seboj so njegovi hiti, njegovi greatest hits (mimogrede; tudi tu me je prehitel za cel olimpijski cikel, saj mu je tekaška knjiga izšla pri maratonskih 42 letih, meni pa šele štiri leta kasneje). Berite jih, tecite z njimi. Brundajte si jih tako med tekom pa tudi doma.

Naj vas strogo gledajo s police takrat, ko ste zleknjeni na kavču, zunaj pa je dež, in se vam ne da obuti športnih copat ter nadeti nepremočljive vetrovke. Pomislite na Robleka, ki bos, nekje v dežju in mrazu, oblečen v precej nepriročen kostum, teče svoj ne vem kateri maraton, ob tem pa s svojimi domislicami zabava sotekače, ki se hipoma odzivajo na njegove dovtipe. To, kar jim teče po obrazu, ni samo dež, temveč tudi solze smeha. Dr. Samo Rugelj

Avtor: Marko Roblek
Naslov: Zagret za tek
Podnaslov: 42 spoznanj bosonogega Viteza
Aktivni mediji, d.o.o., 2019
Založba: Aktivni mediji, d.o.o.
Uredil: Matej Zalar
Jezikovni pregled: Rok Dovjak
Oblikovanje in prelom: Marko Jelovšek
Tisk: Primus, d.o.o.
Naklada: 1000 izvodov, Preserje 2018
Cena: 19,90 EUR
Vsebina: 284 strani
Vezava: mehka
Dimenzija: 150mm x 220mm

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ