Tekač 56

Tekač 56

Sogovorniki: Barbara Jolič, Gregor Bec, Janez Klančnik, Katarina Pišotek, Tanja Kajtna, Tobi Gaberšček

Redna cena
4,90 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Količina:

Razni zasloni nam kradejo pozornost praktično na vsakem koraku. Vse bolj pogosto se za informacije zatekamo ravno k njim, največkrat je to mobilna naprava in nič nenavadnega ni, da se z njo pogovarjamo in ta nam odgovarja na vprašanja. Počasi, a vztrajno se spreminja prvoten namen uporabe mobilnega telefona, ko smo želeno osebo poklicali in se z njo pogovarjali. Zdaj ni več čudno, da sprašujemo mobilno napravo o vsem mogočem oziroma naš govor sproža razne aktivnosti, ki jih za nas izvaja mobilna naprava ali naprava znotraj pametne hiše in podobno. Po vsem povedanem so, vsaj meni, postali trenutki v naravi še toliko bolj pomembni, želim jih preživeti ob zvokih narave, brez slušalk in ko je to mogoče, z mobilno napravo v tihem načinu.
Med knjižnimi novostmi predstavljamo knjigo 12-URNI POHOD, ki nosi podnaslov »Namenite si en dan, premagajte svoj um in odkrijte svoje najboljše življenje«. Osnovna ideja je, kot piše v naslovu knjige, da hodite 12 ur in pri tem ni pomembno, da se obremenjujete, koliko kilometrov boste lahko prehodili ali kako hitro boste hodili. Pomembno je, da hodite 12 ur, seveda se lahko ustavljate, malicate, tempo prilagodite sebi, ker hodite sami. Osnova, da s hojo sploh lahko začnemo, pa je, da je mobilni telefon izklopljen oziroma je izbran letalski način. Od tistega trenutka naprej ste nedosegljivi, mobilna naprava pa je na voljo samo za res nujne primere. Kako vam to zveni? Preprosto?

Povem vam, da vse skupaj ni nič kaj preprosto. Za namen promocije izdaje knjige sem seveda imel namen hoditi 12 ur in si vsako uro narediti zabeležko. Kot svetuje avtor, grem tudi sam najraje na aktivnost z domačega praga, sem pa od izida knjige preveč časa porabil za načrtovanje, kje bom hodil (pot imam zdaj začrtano). Dnevi in tedni so tekli, da je postal dan krajši od noči in po načrtovani trasi bi mi bila hoja v jutranjem mraku in večerni temi prej tesnobna kot v užitek. Tako imam še pred koncem leta že enega od ciljev za naslednje leto. Morebiti se bo kdo vprašal, kaj ima hoja s tekaško revijo. Pa vendar, vsak tek se začne s hojo in tudi če ne, je še posebej velik del teka v naravi hoja. Sam tekaški korak v strmem bregu spremenim v hojo in ni redko, da po klancu navzdol raje hodim kot tečem. Glede na veliko priljubljenost trail-tekov smo tokrat namenili pozornost tekaški obutvi za tek po brezpotjih in tehniki teka na razgibanem terenu, saj je napačen gib lahko hitro boleč. Če pa nismo ravno redno na razgibanem terenu, je takšen napačen korak še bližje.

Prijetne sprehajalne ali tekaške korake proti zimi vam želim. Ponovno se beremo spomladi, z že uvodno tekaško kilometrino za sabo, ko bomo predstavili pisan nabor zanimivih sogovornikov in tudi knjižnih novosti ne bo manjkalo.

Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ