Izleti - Mali kraški maraton

Mali kraški maraton
18.03.2013 AVTOR: Matej Zalar
Mali kraški maraton je prva velika rekreativna tekaška prireditev v sezoni. V koledar za prih ...
Mali kraški maraton je prva velika rekreativna tekaška prireditev v sezoni. V koledar za prihodnje leto vpišite datum 24. 3., toda pozor: število udeležencev je omejeno na 3000, zato prijave zaprejo že nekaj mesecev pred prireditvijo. Svetujemo torej, da pohitite.

V letu 2013 je bilo 3000 mest zapolnjenih! Se vidimo v nedeljo.

Razgibana trasa
Osebnega polmaratonskega rekorda v Sežani ne gre pričakovati, saj je trasa kraška – razgibana. Od starta v Sežani vodi v Lipico, do koder se po dobrih petih kilometrih že vzpnemo za okoli štrirideset metrov.  Za Lipico po sedmih kilometrih zavijemo ostro desno in čez dober kilometer prestopimo mejo. Cesta se zdaj spušča in po slabih devetih kilometrov pridemo v Bazovico, kjer zavijemo desno proti Padričam in Trebčam, kjer zavijemo desno proti Orleku. Spuščamo se do 16. kilometra (335 m),potem pa se vzpnemo nazaj v Slovenijo in skozi Orlek, od koder so do Sežane še slabi štirje kilometri, večinoma rahlo navzgor. Mimogrede: lanski zmagovalec Tone Kosmač je dosegel čas 1:09:53, zmagovalka Mateja Kosovelj pa 1:18:36.

Krajša alternativa
Ker je na začetku sezone polmaratonska razdalja za marsikoga še prehud zalogaj, lahko izberemo tudi tek na 8.450 metrov dolgi progi, ki iz Sežane vodi okoli vasi Orlek in po isti trasi nazaj na izhodišče.
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ