1. Katarinski tek

1. Katarinski tek
02.10.2012 AVTOR: Uroš Buh
V soboto se bo na Katarini nad Ljubljano odvijal 1. Katarinski tek.

Prijave za 1. Katarinski tek sprejemajo na elektronskem naslovu info@tek.si, štartnina, ki vključuje tudi spominsko majico in topel obrok, pa znaša 18 evrov.

Ob prijavi navedite ime in priimer, spol in letnico rojstva.

Plačilo na TRR: 0201 2025 4825 367 AADS, Gortanova 21, 1000 Ljubljana.

V bližnji okolici Ljubljane poleg vsakoletnih gorskotekaških Vzpona na polhograjsko Grmado, Teka na Osolnik ter Vzpona na Koreno, pravzaprav nekoliko primanjkuje tekaških prireditev, še posebej tekov v naravi. Na splošno se v zadnjih letih okoli slovenske prestolnice vrsti zlasti vedno več marketinško podprtih cestnih tekov, atraktivnih za gledalce in poktovitelje, po možnosti prav v samem središču mesta, medtem ko se zdi, da tek v naravi tekmovalcev ne mika preveč. Ali pa preprosto ni ponudbe!

To vrzel bodo sedaj skušali vsaj nekoliko dopolniti člani Akademskega atletskega društva Slovan, ki bodo v sodelovanju s TD Katarina in tamkajšnjo Podružnično osnovno šolo Topol ter OŠ Preska, v soboto 6.10. organizirali 1. Katarinski tek. Gre za tek po znani hribovsko-pohodniški gozdni poti med Katarino, Grmado in Malim Toščem, kjer bodo tekmovalci morali premagati 11,3 kilometrsko razdaljo z višinsko razliko 840m.

Štart preizkušnje bo ob 10:30 izpred Podružnične osnovne šole Topol, trasa pa bo tekače najprej peljala proti Grmadi, kjer se bodo še pred zaključnim vzponom podali po pobočju proti Gontam ter naprej do Malega Tošča. Tam sledi obrat nazaj do Gont ter po zahodni strani do vrha Grmade, od koder se bodo nato spustili nazaj proti Katarini.

Za spremljevalce tekačev pa bo ob 10:45 na voljo Družinski pohod in tek s Katarine do Sv.Jakoba in nazaj, kar nanese dobrih 5km.

Več informacij o teku na tej povezavi.

 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ