10 dni do Nočne 10ke

10 dni do Nočne 10ke
04.07.2012 AVTOR: Matej Zalar
Društvo Vitezi dobrega teka v soboto 14. julija na Bledu prireja že šesto Nočno 10ko. Na krog in pol dolgo preizkušnjo okoli jezera se bo pognalo kar 2345 tekačev!

Na letošnjo Nočno 10ko se je sicer prijavilo več kot 3300 tekačev, zaradi omejitve pa jih lahko teče največ 2345 - ostali se še lahko prijavijo na Humanitarni rekreativni tek Ozara (1200 m), najmlajši pa na Icepower otroški tek (400 in 800 m).
Na Tekaškem forumu pa je odprta tudi posebna tema, kjer lahko startnine prodate ... kupite ... menjate. 

Nočna 10ka bodo z zabavnim programom odprli že v popoldanskih urah, zares pa se bo začelo ob 20. uri, ko bodo na 400 in 800 metrov dolgi progi nastopili otroci. Ob 21. uri bo na sporedu Humanitarni rekreativni tek Ozara na razdalji 1,2 km, vrhunec večera z najdaljšo ptreizkušnjo na 10 km bo ob 22. uri. Za otroke bodo v tem času poskrbele izkušene vzgojiteljice, ki bodo pripravile zanimive delavnice in animacijo.

Nočna 10ka je edina slovenska tekaška prireditev s posebno kategorijo bosih tekačev: pričakujejo jih vsaj 30, pomerilli pa se bodo na najprestižnejši, 10-kilometrski razdalji. Tudi sicer bo prireditev očitno v znamenju rekordov. Ob 2345-ih tekačih, ki bodo nastopili ob 22. uri, pričakujejo, da bodo skupaj z otroki in rekreativci letos prvič presegli magično mejo 3000 udeležencev, kot vsako leto pa tudi tokrat pričakujejo več obiskovalcev iz tujine. Prijavljeni so tekači iz 15-ih tujih držav.

Seveda pripravljajo še kup novosti, med drugim osveženo darilno vrečko: namesto majice bodo vsem udeležencem podarili brisačo za na plažo, namesto naglavne lučke pa bo tokrat v vrečki ročna lučka.

Pred tekom bo vsak udeleženec dobil zapestnico s kuponlki, kar bo zagotovilo hitrejšo proceduro dviganja vrečk, vode in kremšnit. Na voljo bo vodna točka, kjer bo vsak tekač že pred startom dobil plastenko vode, na cilju pa jim bodo podelili unikatno medaljo - že znane vilice, letos s spominsko gravuro. Seveda bo na cilju poskrbljeno tudi za okrepčilo: vsak tekač bo prejel plastenko napitka Powerade in blejsko kremno rezino.

Na športnem sejmu, ki bo potekal pred startom teka, bo letos ponudba tekaške opreme še bolj bogata, dopolnili pa so tudi program rekreativnega teka Ozara: letos bodo opozarjali na premagovanje ovir ljudi z duševnim zdravjem.

Progo je certificirala Atletska zveza Slovenije, torej je potrjeno dolga natančno 10.000 m.

Zanimiva je tudi brezplačna aplikacija Tek na zid, ki rezultat vsakega tekača zapiše tudi na osebni profil na Facebooku. Tako se boste lahko z rezultatom pohvalili kar avtomatsko ...
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ