27. Borisov tek in 8. Tek v naravi

27. Borisov tek in 8. Tek v naravi
20.09.2012 AVTOR: Uroš Buh
V soboto sta se na Koroškem in v Prekmurju odvija dva teka s tradicijo.

27. Borisov tek(Mežica)

Tekaški klub Grča iz Mežice je v soboto organiziral že 27. Borisov tek, gorski tek ki poteka v sklopu Štajerko-koroškega ter Avstrijsko-koroškega pokala. Udeleženci so imeli srečo z vremenom, saj ni bilo prevroče in tako so bili pogoji očitno ravno pravšnji za nov rekord proge. Tega je v absolutni konkurenci na 10km znova izboljšal Jože Mori iz Mute in sicer novi mejnik sedaj znaša 37:57,03. Drugi je bil Hannes Thonhauser(38:43), tretji pa še en avstrijski tekač Max Döcke(38:57).

Tudi v ženski konkurenci so najvišja mesta zasedle tekačice iz naše severne sosede, najhitrejša pa je bila Wiltru Reiberer-Murer(44:01). Na drugem mestu je v cilj pritekla Helga Tomaschitz, tretja pa je bila Elisabeth Storz. Poleg teka na desetkilometrski razdalji je bilo na voljo tudi nekaj krajših disciplin in sicer na 6km, otroci pa so se pomerili na 100, 500 in 1000m.

Prireditelji so ob 27. izvedbi hvaležni tudi pokroviteljem: Zavarovalnici Triglav – Mežica, Petrolu, Zavarovalnici Maribor ter ostalim.

 

8. Tek z naravo(Stara Nova vas)

S severo vzhoda Slovenije prav tako sporočajo o uspešni izvedbi 8. Teka z naravo. V Stari Novi vasi se je v soboto za pomurski pokal pomerilo kar 270 tekačev, pri čemer jim je bilo v oporo tudi lepo sončno vreme. Po zaslugi OŠ Križevci se teka vsako leto udeleži tudi veliko število otrok, ki nastopijo od t.i. ‘baby teka ’ na 200m, pa vse do razdalje 1050m. Ko najmlajši opravijo s svojimi nastopi, pa je čas za člane, ki se tradicionalno pomerijo na 7,5km razdalji.

Letos je bil najhitrejši Danilo Magdič iz AK Ormož, ki je za traso potreboval 27 min in 12 sek. Drugi je v cilj pritekel Dejan Preindl(27:47), tretji pa je bil Matej Gider(28:49). V ženski konkurenci je slavila Sonja Neger(32:40), pred Katarino Sočič in Marjeto Gomilšak.

Posebnost teka je bil zagotovo tudi njegov najstarejši udeleženec Polde Dolenc(1931) – tudi sicer reden tekmovalec v pomurskem pokalu - ki je kljub 81. letom opravil z najdaljšo razdaljo v manj kot eni uri. 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ