3. Slovenski bosi tek

3. Slovenski bosi tek
23.04.2013 AVTOR: Matej Zalar
Bosonogi maratonec Marko Roblek v sodelovanju s Športnim centrom Maratonc v nedeljo 5. maja v Kranju organizira 3. Slovenski bosi tek.

Informacije:

ŠC Maratonc
T: 041 709 531 (Marko)
info@bositek.si
bositek.si
FB
Twitter

Pionir bosonogega teka v Sloveniji Marko Roblek, tudi kolumnist revije Tekac.si, prvo nedeljo v maju vabi na tekaško druženje netekmovalnega značaja brez startnine in brez meritev. Namen srečanja je, da se bosonogci in simpatizerji zberejo na enem mestu, se spoznajo, izmenjajo izkušnje in skupaj odtečejo nekaj kilometrov. Start teka je pred Olimpijskim bazenom v Kranju pred trgovino ŠC Maratonc ob 11. uri. Vabljeni so vsi: bosonogci, bosonogo ali minimalistično obuti pa tudi klasično obuti simpatizerji oziroma vsi, ki jih zanima ta naravna oblika gibanja. Razdalje teka so 2,5, 5, 7,5 in 10 km, po poteh okrog Športnega centra v Kranju.
Poleg teka organizirajo tudi izobraževalne delavnice o bosem teku, testiranje minimalistične obutve, bosi tek za najmlajše in srečelov.

Tudi letošnji bosonogi tek z dobrodelnim pridihom

Organizator vse obiskovalci vabi, da s seboj prinesejo rabljene, še uporabne čevlje za humanitarne organizacije kot sta Rdeči križ in Karitas. Slogan teka je: "Prinesite svoje stare čevlje, tecite bosi in pomagajte tistim, ki si obutve ne morejo privoščiti!"

Mednarodni dan bosega teka

3. Slovenski bosi tek prirejajo tudi v čast mednarodnega dne bosega teka - IBRD – International Barefoot Running Day. Ta dan se bodo bosonogi tekači po celem svetu zbirali na podobnih tekaških dogodkih. Mednarodni dan bosega teka je namenjen popularizaciji naravnega, zdravega in sproščenega tekaškega sloga. V letu 2011 in 2012 smo med vsemi prireditvami na svetu (več kot 60 držav!) na ta dan ravno v Sloveniji beležili največjo udeležbo. Svetovni rekord želimo postaviti tudi letos saj pričakujemo več kot 200 tekačev!


Pri izvedbi prireditve pomagajo ŠC Maratonc, NLB, Bosanoga, Vvivobarefoot, Žito in MEPI.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ