7 brezplačnih aplikacij za tekače

7 brezplačnih aplikacij za tekače
19.12.2018 AVTOR: Maša Tomažič, foto: www.aktivni.si, www.runnersworld.com, http://www.bitsdujour.com/, www.androidpit.com, www.staging.connectedrogers.ca

Tek je šport, pri katerem moramo biti vztrajni. Pri vadbi pa nam lahko pomagajo tudi različne aplikacije, ki so nam v pomoč tako pri spremljanju samega napredka kot tudi pri planiranju treningov, nekatere pa se povezujejo celo z aplikacijami, ki nam pomagajo uravnotežiti prehrano in jo prilagoditi našemu treningu.

Runkeeper (iOS, Android)

Aplikacija Runkeeper uporablja 3G signal na telefonu s pomočjo katerega nato spremlja aktivnost, ki jo izberemo – tek, kolesarjenje, pohodništvo. Aplikacija spremlja tudi naš tempo, razdaljo, čas, porabljene kalorije in druge podatke, ki jih lahko pri analizi svoje dejavnosti s pridom uporabimo. Aplikacija se dobro povezuje tudi z različnimi pametnimi urami, kot je na primer Apple Watch.


Strava
(iOS, Android)

Strava je odlična aplikacija, ki jo lahko uporabljamo tako pri teku kot tudi pri kolesarjenju in ponuja veliko dodatnih možnosti pri razvoju našega teka in kolesarjenja. Aplikacija beleži hitrost, s katero tečemo, pretečeno razdaljo, čas in progo po kateri tečemo. Če aplikacijo nadgradimo, pa dobimo še merilnik moči in podrobno analizo dirke. Na voljo so tudi mesečni izzivi, ki nas lahko še dodatno motivirajo. Tudi Strava se dobro povezuje z različnimi športnimi urami.


Pacer
(iOs, Android)

Gre za aplikacijo ki predstavlja odlične možnosti za spremljanje naših telesnih aktivnosti. S pomočjo senzorjev, ki so vgrajeni v telefon, aplikacija Pacer spremlja tudi korake, ki jih naredimo med hojo čez dan, poleg tega pa med tekom spremlja čas, progo, kalorije in druge uporabne podatke. S pomočjo zgodovine lahko spremljamo svoj napredek pri treningu. Poleg tega pa se aplikacija Pacer povezuje tudi z drugimi aplikacijami kot so na primer Apple Healsth, MyFitnessPal in FatBiv, kjer lahko podatke o svoji telesni aktivnosti združujemo in tako ustvarimo celoten pregled o naši fizični aktivnosti.


Runtastic
(iOS, Android)

Aplikacija uporablja GPS podatke, da lahko izmeri našo hitrost in progo po kateri tečemo, poleg tega pa prikazuje tudi porabo kalorij in razdaljo, ki smo jo pretekli. Osebni dnevnik shranjuje podatke o tekih, ki smo jih že izvedli, poleg tega pa so nam prikazane tudi proge, po katerih smo tekli.


Running for Weight Loss
(iOS, Android)

Aplikacija se ne osredotoča zgolj na tek kot tak, pač pa nam poskuša ponuditi celoten paket, ki vključuje tako spremljanje tekaških treningov, kot tudi naše prehrane in drugih treningov, ki jih izvajamo ter tako služi kot odlična izbira, če ne želimo zgolj napredovati v teku, pač pa tudi izgubiti nekaj kilogramov. Izbiramo lahko med različnimi načrti treninga, poleg tega pa aplikacija ponuja tudi glasbo, različne diete in audio nasvete za treninge.


Endomodo
(iOS, Android)

Aplikacija Endomodo izmeri tako pretečeno razdaljo, kot tudi hitrost s katero tečemo in porabo kalorij. Poleg tega se lahko s pomočjo aplikacije Endomodo povezujemo tudi s prijatelji, jim pošiljamo avdio in video posnetke , izzovemo pa jih lahko tudi na tekmo ali pa jim le čestitamo za pretečeno razdaljo.


RunGo
(iOS, Android)

Tek po isti trasi dan za dnem lahko postane dolgočasen. V aplikaciji RunGo imamo na voljo več kot 40.000 različnih tras z vsega sveta – kar je odlično, če potujemo in obiskujemo druga mesta – in glasovne napotke. Zelo preprosto lahko ustvarimo tudi svojo traso – s prstom označimo pot na zemljevidu, aplikacija pa bo sama kreirala navodila.

Značke: Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ