8. ALIVE STEP UP – Tek na Kristalno palačo, edinstven tek za dober namen

8. ALIVE STEP UP – Tek na Kristalno palačo, edinstven tek za dober namen
11.05.2023 AVTOR: Sporočilo za javnost

89 metrov, 21 nadstropij in 479 stopnic – vabljeni vsi, ki bi se radi preizkusili v edinstveni tekaški preizkušnji in hkrati polepšali dan Junakom tretjega nadstropja.

V soboto 13. maja bodo odprta vrata Kristalne palače, kjer se boste lahko preizkusili v številnih kategorijah.

Osmo leto zapored se bo najvišja stolpnica v Sloveniji spremenila v tekaški poligon. Gasilci, ekstremni tekači, tekači, otroci in Junaki tretjega nadstropja bodo premagovali vsak svoj izziv. Nekateri se bodo na vrh povzpeli enkrat, drugi trikrat najbolj ekstremni pa celo 31x, premagali bodo višino Triglava. Letos se bo teka udeležilo rekordno število gasilcev, več kot 300 jih bo premagovalo edinstven izziv v gasilski opremi z ali brez dihalnega aparata. Tekli bodo tudi šolski otroci v krajši obliki ter posebna kategorija Junaki 3. nadstropja, kjer bodo nekaj nadstropij premagali tudi otroci in starši otrok obolelim in prebolelim za rakom.



»Veseli smo, da se bo dogodka ponovno udeležilo več kot 600 tekačev in gasilcev iz Slovenije in sosednjih držav. V preteklem letu smo se povezali z društvom Junaki 3. nadstropja in za njih pripravili prav poseben izziv, ki je bil odlično sprejet. Junaki sami so premagali nekaj nadstropij Kristalne palače, na vrhu pa jih je čakal veličasten sprejem, gasilski špalir, pri katerem se je marsikomu utrnila solzica. Veseli smo, da bomo lahko dogodek letos ponovno izvedli v takšni obliki. Prijavljenih junakov je že več kot 100.« pravi Boštjan Gams organizator in predsednik Športnega društva Alive.

S tekom po stopnicah želijo organizatorji osveščati tudi o uporabi stopnic namesto dvigala, osveščanje pa se začne že pri otrocih, zato so na dogodek tudi letos vabljeni najmlajši, da se brezplačno prijavijo na Junior step up tek.


»Prijavljenih je že več kot sto otrok, ki se bodo pomerili v teku do 10., 13. in 16. nadstropja. Za njih je tek brezplačen. Zelo pa nas veseli, da se je letos prijavilo rekordno število gasilcev, ne samo iz Slovenije temveč tudi iz sosednjih držav. Postajamo eno izmed večjih dogodkov v regiji dobro organizacijo pa so prepoznali tudi izven naših meja. Gasilska kategorija je bila vsa leta najatraktivnejša, letos pa bo tudi najštevilčnejša.« je povedala organizatorka Živa Cesar Gams.





Vabljeni vsi tekaški navdušenci ali podporniki to soboto pred Kristalno palačo v ljubljanskem BTC-ju. Sodelujete pa lahko že sedaj z poslanim SMS z vsebino JUNAKI5 na 1919.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ