9. Konjiški maraton: Znana državna prvaka v cestnih tekih na 10 km

9. Konjiški maraton: Znana državna prvaka v cestnih tekih na 10 km
28.09.2021 AVTOR: K. R. , foto: Grega Valancic / Sportida

Letošnja zmagovalca Klemen Bojanc in Anja Fink sta premagala lanska prvaka in postala državna prvaka v cestnih tekih na 10 km.

Na izbiro so bile tri steze različnih dolžin, na katere se je podalo več kot 1000 tekačev.

Takole so zapisali organizatorji na https://www.konjiskimaraton.si/:


“Na najdaljši trasi je slavil Vinko Jošt s časom 1:18:42, s čimer je drugouvrščenega pustil kar slabih 8 minut za sabo, med ženskami pa Katja Martinšek z 1:32:19. Drugo mesto je pripadlo Simonu Maleku Kuzmiču, tretje pa Marjanu Altu, v ženski kategoriji pa je bila druga Nina Pavlič in tretja Katarina Pišotek.

Letos sta državna prvaka v cestnih tekih na 10 km in hkrati zmagovalca v absolutnih kategorijah nepričakovano postala Klemen Bojanc s časom 0:31:15 in Anja Fink s časom 0:35:01, ki sta oba ugnala lanska prvaka in vsaj do zdaj bolj poznana atleta, Mitjo Krevsa in Nejo Kršinar, ki sta bila druga. Tretji mesti sta šli Timoteju Bečanu in Georginah Nyaguthii.5-kilometrsko traso sta osvojila domačin Rok Klinc (0:18:10) in Čehinja Martina Holicka (0:20:28). Anže Obreza in Žiga Božič sta v cilj pritekla na drugo in tretje mesto, pri ženskah pa sta to bili Natalija Mašera in Katarina Cesar.”

Vsi rezultati: TU.

Značke: Tek
Ključne besede:
Konjiški maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ