Abdellatif Baka je postavil nov svetovni rekod v teku na 1500 m

Abdellatif Baka je postavil nov svetovni rekod v teku na 1500 m
14.09.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Alžirec Abdellatif Baka je na Paraolimpijskih igrah v Riu postavil nov svetovni rekord na 1500 m. Ob tem pa je s časom, s katerim je pritekel v cilj, bil tudi hitrejši od letošnjega Olimpijskega zmagovalca Matthewa Centrowitza.

Te dni v Riu de Janeiru potekajo Paraolimpijske igre, na katerih tekmujejo hendikepirani športniki, ki pa presenetljivo včasih dosegajo še veliko boljše rezultate, kot so jih njihovi kolegi pred tedni na Olimpijskih igrah. Včeraj so vse presenetili trije tekači, ki so na 1500 m tekli v kategoriji T13, v kateri tečejo tisti, ki zelo slabo vidijo. A tudi slab vid jim ni preprečil izjemnih dosežkov, saj so vsi v cilj pritekli z izjemni časi in, kar je najbolj zanimivo, tekli so hitreje kot njihov kolega tekač, američan Matthew Centrowitz, ki je pred tedni na Olimpijskih igrah osvojil zlato medaljo.

Zmagovalec v omenjeni kategoriji je sicer bil Alžirec Abdellatif Baka, ki je v cilj pritekel v treh minutah in 48.29 sekundah, s čimer je postavil tudi nov svetovni rekord. Takoj za njim pa je kot drugi v cilj pritekel Etiopijec Tamiru Demise, tretji pa je bil Kenijec Henry Kirwa.

Dvaindvajsetletni Abdellatif je takoj po zmagi povedal, da je za to, da bi uspešno izvedel svoj olimpijski nastop, trdo garal zadnji dve leti. Poudaril je pa, da je bilo vse skupaj zanj vse prej kot lahko. A prepričani smo, da je sedaj še kako vesel, da je trdo garal, saj je njegov dosežek res izjemen.

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ