Adidas Energy Boost

Adidas Energy Boost
04.03.2013 AVTOR: Jure Jeraj
V petek, 1.3., smo se mudili na premierni predstavitvi novega Adidas tekaškega copata, ki sliši na ime Energy Boost.

Rezultati testov so pokazali, da je pri razliki od +40 do -20 stopinj Celzija  BOOST ™ pena trikrat bolj temperaturno odporna kot standardni EVA material, s čimer zagotovi bolj konsistenten tek.

Glavna akterja predstavitve sta bila tekača Dušan in Neža Mravlje, ki sta omenjeni copat kot prva stestirala.

Energy Boost je nov Adidasov tekaški copat z revolucionarno peno Boost, ki je trikrat bolj temperaturno odporna kot stanadardni EVA material. Naj ne bi spreminjala oblike med temperaturo od -20 do +40 stopinj celzija.

Po stališču proizvajalca naj bi bila imela pena Boost revolucionaren pomen, saj naj bi bila edinstvena na tržišču. Njeni glavni atributi so povrnitev vložene energije, sistem blaženja, optimalno prileganje in temperaturna odpornost.

Po besedah Adidas-a naj bi bila glavna posebnost omenjene pene ravno način izdelave s posebnim procesom. »Inovativen proces, ki zrnast trden material TPU (termoplastični poliuretan) dobesedno raznese in ga spremeni v tisoče majhnih energijskih kapsul, ki tvorijo značilen podplat športnega čevlja. S svojo edinstveno celično strukturo te energijske kapsule skladiščijo energijo in jo prav ob vsakem koraku učinkoviteje sproščajo «.

Kot smo sami videli med prikazom odboja kroglic od klasične EVA pene in pene Boost, je slednja omogočila veliko večjo odzivnost kroglice in posledično več odbojev, medtem ko se je kroglica na klasični peni hitro ustavila. Prikazano naj bi se izražalo tudi med tekom, kjer naj bi Boost pena skrbela za večji izkoristek porabljene energije, saj naj bi copat povečal hitrost prehoda iz faze stika s tlemi v novi korak.

Posledica je hitrejši korak, ki naj bi bil z omenjeno peno lažje dosegljiv. Seveda pa se ne moremo ozogniti dejstvu, da je za uporabo brez poškodb in najboljši izkoristek potrebna tudi pravilna tehnika teka. Kot je po testu povedal Dušan Mravlje, je Energy Boost copat z mehkim in tankim podplatom. Vseeno pa naj bi bil udoben.

Po besedah legendarnega ultra maratonca naj bi model Energy Boost prisilil tekača v tek na sprednji del stopala, saj je popolnoma brez opore in večjega blaženja. Kot je izpostavil, je primeren predvsem za lahke tekače, ki imajo pravilno tehniko teka.

»Raztegljiv mrežni material, ki diha, nudi prileganje nogavice, medtem ko po zgornjem delu razporejeni trakovi za moč zagotavljajo usmerjeno podporo in med gibanjem stabilizirajo nogo, kjer je potrebno «, je še dodal uradni predstavitelj copata.

Kot lahko potrdimo sami je copat zanimiv, lahek in pritegne pozornost z drugačnim videzom pene podplata, saj spominja na stiropor. Notranjost copata je narejena brez šivov, kar poskrbi za boljše prileganje stopalu in prepreči možnost žuljenja. Ko bomo copat stestirali, bomo podali tudi končno in bolj natančno oceno.
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ