adidas predstavlja športne modrčke za vsak tip ženske

adidas predstavlja športne modrčke za vsak tip ženske
17.02.2022 AVTOR: Sporočilo za javnost

Študije so pokazale, da več kot 90 odstotkov žensk nosi športni modrček napačne velikosti, zato med aktivnostjo trpijo za bolečinami v prsih in hrbtenici.

Z namenom, da reši ta izziv, je adidas preučil gibanje ženskih prsi med različnimi aktivnostmi in oblikoval inovativno kolekcijo športnih modrčkov. Ta prinaša popoln modrček za vsako žensko, saj so modeli prilagojeni raznolikim oblikam prsi in različnim vrstam vadbe.

Vsi kupci, ki bodo 25. in 26. februarja obiskali trgovino adidas shop Aleja Ljubljana, bodo ob nakupu modrčka iz nove kolekcije prejeli prav posebno darilo


Priljubljena znamka adidas je v sodelovanju z vodilnim inštitutom za biomehaniko prsi in zdravje dojk iz britanske univerze Portsmouth razvila nove udobne športne modrčke, ki so oblikovani z mislijo na žensko telo. Primerna podpora prsi med vadbo je namreč ključnega pomena, škodljivi učinki nošenja napačnega modrčka pa so mnogo žensk pripeljali do hujših težav, kar lahko negativno vpliva na udejstvovanje žensk v športu. Brez ustrezne podpore se na primer prsi med zvezdnim skokom (ang. jumping jack) premaknejo tudi do 19 centimetrov, med tekom pa lahko doživljajo enako silo kot voznik Formule 1 med vožnjo.


Nova adidasova kolekcija je ustvarjena iz naravnih materialov, ki zagotavljajo dodatno prileganje, zmanjšujejo drgnjenje, izdatno hladijo kožo in poskrbijo za zračnost. Modrčki imajo različno močno podporo glede na priložnost nošnje – v kolekciji tako najdemo mehke baletno navdahnjene modele za vsakodnevno rabo, ki omogočajo pravo udobje, hkrati pa zagotavljajo popolno podporo ter se prilagajajo gibanju prsnega predela. Za jogo, pilates in druge nizke do srednje intenzivne vadbe so primernejši višji modrčki, ki pokrivajo večji del prsnega koša, lahkotna tkanina pa omogoča sproščeno gibanje. Modrčki za visoko intenzivne športe in tek pa so zasnovani tako, da nudijo kar največ podpore. Različni modeli so na voljo v razširjenem spektru velikosti, da bi lahko čim več žensk v aktivnostih uživalo povsem brez zadržkov.


Ozaveščanju o pomenu pravilne izbire modrčka so se pridružile tudi številne znane Slovenke, kot so osebna trenerka in nekdanja tekmovalka oddaje Exatlon Eva Peternelj, Kaja Casar, ki smo jo spoznali v resničnosti oddaji Sanjski moški, podjetnica in voditeljica podcasta Nina Gaspari, pevka in novopečena mamica Mara Rogelja ter učiteljica joge in kapetanka adidas Runnersov Tamara Pavlovič. Vse naštete bodo na svojih družbenih omrežjih pokazale, kako prijetno je športno udejstvovanje, ko te nič ne tišči, in kako pomembna je ustrezna podpora prsi.

Nova kolekcija modrčkov je že na voljo v trgovinah adidas shop in Intersport po Sloveniji. Vsi kupci, ki bodo 25. in 26. februarja obiskali trgovino adidas shop Aleja Ljubljana, bodo ob nakupu modrčka iz nove kolekcije prejeli prav posebno darilo ter imeli možnost poklepetati tudi z znanimi Slovenkami, ki so modrčke že preizkusile.

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ