Adidas Response TR Boost

Adidas Response TR Boost
30.11.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Adidas je presenetil s copatom za tek v naravi s peno Boost, ki me je zaradi povsem novega pristopa pri oblikovanju najprej spominjal na čevlje za kakšne vodne podvige, a je hitro dokazal, da so njegov dom predvsem blatne gozdne poti.

Adidas Response TR Boost
120 €, AFP, d.o.o.
www.prva-liga.si
Teža: 335 g (številka 42)
Podplat: nevtralni
Padec peta–prsti: 10 mm

Ob drugem pogledu sem ugotovil, da bi bil copat precej bolj konvencionalne oblike, že če bi bil nadomestek jezika nekoliko krajši, toda Adidasov namen je bil bržkone šokirati in ponuditi nekaj drugačnega.

Profil podplata po zgledu gorskega kolesarjenja

Zgornji del copata je v prednjem delu iz zračne mrežice, ki jo okoli prstov obdaja zaščita iz trpežnejšega materiala, v zadnjem delu pa je copat precej bolj zaprt. Gleženj obdaja mehak, penast material, ki se v opetniku dvigne precej visoko, ob straneh pa je čevelj nizek. Običajnega jezika sploh ni, zasnova zatezanja čevlja pa je nekoliko drugačna kot pri klasičnih tekaških copatih. Vezalke so napeljane skozi po tri stabilizacijske trakove na vsaki strani čevlja. Par trakov je tako rekoč vzporeden, tretji, ki je elastičen, pa je postavljen prečno. Navdušile so me grob

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ