Alič ponovno najhitrejši na Blegošu

Alič ponovno najhitrejši na Blegošu
21.05.2012 AVTOR: Uroš Buh
V soboto je v Kopačnici potekala tretja izvedba teka na Blegoš - KBK.

Športno društvo Marmor Hotavlje je tudi letos uspešno organiziralo gorski tek na Blegoš in da se prireditev dobro prijemlje, priča podatek, da je na štartu stalo že več kot sto tekmovalcev. Tradicionalno gostoljubni Poljanci so udeležencem poleg izvrstne organizacije ponudili tudi raznorazne domače dobrote, zmagovalci pa so za nameček ob razglasitvi domov odnesli tudi čisto pravi kruh iz krušne peči, potico ter ocvirkovko.

Razplet sobotnega vzpona na Blegoš, kamor so se tekači podali Kopačnice in se nato po isti poti vrnili tudi v cilj, je bil sicer skorajda povsem enak prvi etapi letošnjega pokala v gorskih tekih – teku na Osolnik. Tudi tokrat je namreč na prvo mesto v skupnem seštevku pritekel Simon Alič, sicer že lanski zmagovalec te preizkušnje, ki je za 13,5 kilometrsko traso z nekaj več kot 1000 višinskimi metri vzpona potreboval rekordnih 1:07:27. Da je padel nov rekord sta v veliki meri zaslužna tudi Aličeva močna konkurenta, Gašper Bregar(1:08:18) in Peter Lamovec(1:08:10). Slednji je, za razliko od Osolnika pred tednom dni, ko je bila slika obrnjena, v finišu zbral več moči od Bregarja, a sta oba vseeno tekla hitreje od starega rekorda. Prvi trije tekači sicer resne konkurence niso imeli, saj je četrti v cilj pritekel z dobrimi šestimi minutami zaostanka.

Pri dekletih je slavila Špela Zupan iz KGT Papež, ki je s progo opravila v času 1:26:46. Tudi ona resnejših konkurentk za zmago ni imela - druga je v cilj pritekla Mihaela Tušar iz ŠD Nanos(1:34:44), tretja pa Marinka Lapanja iz Idrije(1:40:47).

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ