Apple predstavil izboljšan Apple Watch

Apple predstavil izboljšan Apple Watch
12.09.2018 AVTOR: A. T., Foto: www.apple.com

Podjetje Apple je na dogodku za javnost predstavilo številne nove proizvode, med katerimi je tudi Apple Watch, ki se lahko pohvali s številnimi novimi funkcijami, namenjenimi tudi športnikom.

Podjetje Apple je poznano predvsem po računalnikih in telefonih, zadnja leta pa navdušuje tudi z uro Apple Watch. Nova različica slednje bo z novimi funkcijami zagotovo navdušila tudi številne športnike. Nova Apple Watch 4 se namreč ponaša s kar 30% večjih zaslonom, a ostaja tanka in lahka, kljub temu pa izjemno zmogljiva. Procesor je še hitrejši, zvočniki glasnejši, izboljšane pa so tudi funkcije, namenjene sledenju aktivnosti. Tako boste na uri našli kandenco za tek v notranjih prostorih in za tek na prostem; opozorila za tempo za tek na prostem in tempo na km. Nenazadnje pa je izboljšana tudi baterija, ki pri povečani uporabi na prostem drži do šest ur. To seveda še ni vse, pri Applu so poskrbeli še za vašo varnost. Ura namreč zazna vaš zdrs ali padec ter vam ponudi možnost, da pokličete pomoč oziroma to možnost zavrnete, če ste v redu. V primeru, da v 60 sekundah ne naredite ničesar, bo ura sama poklicala na pomoč, vašim bližnjih pa bo poslala sporočilo.

Športnikom, ki si bodo omislili omenjeno uro, bo zagotovo prav prišla tudi aplikacija ECG, ki bo omogoča branje srčnega ritma neposredno iz zapestja. Bo pa ob tem seveda potrebno nositi tudi nov električni senzor za merjenje srčnega utripa. Dobra stran teh podatkov je ta, da vam lahko pokažejo morebitne nepravilnosti v delovanju srca, ki bi lahko ogrozile vaše zdravje. Ker pa bo podatke moč shraniti, jih boste lahko podelili z zdravnikom.

Apple Watch 4 bo na voljo od 399$. Od 14. septembra dalje jo boste lahko naročili na Applovi uradni spletni strani, od 21. septembra pa bo na voljo tudi v številnih Applovih trgovinah in pri njihovih pooblaščenih prodajalci, a zaenkrat žal ne tudi v Sloveniji.

Več infomacij o uri najdete tudi na uradni strani podjetja Apple: www.apple.com/apple-watch-series-4/

Povzeto po: Apple Unveils Series 4 Smartwatch, iPhone XS, ki je dostopen tukaj.

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ