Arslanu že šesti naslov evropskega prvaka(video)

Arslanu že šesti naslov evropskega prvaka(video)
08.07.2012 AVTOR: Uroš Buh
Turški Denizli je včeraj gostil 11. evropsko prvenstvo v gorskem teku, letos je bila na sporedu disciplina 'gor-dol'.

Na težki trasi s 700 metri skupne višinske razlike je tekmovalce nekoliko ovirala visoka temperatura ozračja, a favoriti kljub vsemu niso razočarali. Tekmovalo je 21 državnih reprezentanc v različnih kategorijah, od mladincev do članov, pri katerih je šlo prvo mesto znova v roke izjemnemu domačinu Ahmetu Arslanu. Moški člani so štartali pri temperaturah nad 30 stopinj Celzija, pri čemer so tekli po antičnem stopnišču Pamukkaleja in nato skozi gozd, kjer jih je trasa vodila tri kroge s skupnim seštevkom 12,2 km. Dominirali sta ekipi Italije in Turčije, kjer je Arslan na koncu pokazal največ moči in tako osvojil že svoj šesti naslov evropskega prvaka. Drugo mesto si je pritekel njegov rojak Ercan Muslu, tretji pa je bil Romun Ionut Alin Zinca. Na četrto, peto in sedmo mesto so se na koncu razvrstili Italijani (Gabriele Abate, Marco De Gasperi, Xavier Chevrier), kar je bilo dovolj za ekipno prvo mesto, ki so ga osvojili pred Turčijo in Francijo.

Izmed slovenskih tekmovalcev je pričakovano najbolje nastopil Mitja Kosovelj, ki je zasedel 14. mesto, za zmagovalcem pa je zaostal nekaj manj kot tri minute. Štiriindvajseti je bil Simon Alič, 26. in 29. mesto pa sta zasedla Gašper Bregar in Peter Lamovec.

V ženski konkurenci je sprva najbolje kazalo angleškima tekačicama Mary Wilkinson in Emmi Clayton, a prava selekcija se je naredila na drugem krogu, kjer so prišle v ospredje močnejše tekmovalke, na čelu s kasnejšo zmagovalko Švicarko Moniko Furholz. Na drugem mestu je končala ruska reprezentantka Nadezhda Leshchinskaia, pred Čehinjo Palvo Schorno Matyasovo. Izmed Slovenk je največ moči pokazala Neja Kršinar na 30. mestu, Špela Zupan je osvojila 42., maratonka Daneja Grandovec pa 43.

Tudi v mladinski kategoriji je šla zmaga v domače roke in sicer Ahmetu Ozreku, najboljši Slovenec je bil Matic Plaznik na 24. mestu, med mladinkami pa je bila naša najhitrejša udeleženka Sara Jesenko, ki je končala 19. mestu. 
Oglejte si še video prispevek s tekmovanja, kjer je na trenutke videti tudi naše reprezentante, Mitjo Kosovelja, Gašperja Bregarja in Petra Lamovca:
 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ