Atletika: Zmaga Slovencev na evropskem pokalu na Slovaškem

Atletika: Zmaga Slovencev na evropskem pokalu na Slovaškem
20.03.2019 AVTOR: K.R., Foto: AZS Slovenije; Kristjan Čeh

Na Slovaškem je marca potekal 19. Evropski pokal v metih, kjer so bili Slovenci uspešni. V Talinu pa je potekalo svetovno prvenstvo gluhih v dvorani, kjer se je našemu atletu zgodila krivica.

20-letni Ptujčan Kristjan Čeh je zmagal med mlajšimi člani in postavil tudi slovenski rekord. V metu diska je dosegel 62,90 m, kar je zelo blizu slovenskega članskega rekorda, ki znaša 64,79 m (Igor Primc, 10. 9. 1999). Norma za člansko svetovno prvenstvo konec septembra in v začetku oktobra znaša 65 m. Matija Kranjc je med člani zmagal v metu kopja (76,17 m). Čestitamo!

Ostali rezultati:

  • Veronika Domjan je med članicami dosegla sedmo mesto v metu diska (54,68 m),
  • Nejc Pleško (Olimpija) 15. mesto med člani v metu kladiva (71,47 m).
  • Barbara Špiler (Brežice) 19. mesto v metu kladiva med članicami (65,88 m) .
  • Claudia Štravs (Olimpija) 21. mesto v metu kladiva med članicami (65,39 m),
  • Zoja Šušteršič (Mass) 5.mesto v metu kopja med mlajšimi članicami (51,56 m),
  • Hana Urankar (Kladivar Celje) 14. mesto v metu diska (40,35 m),
  • Tjaša Križan (Poljane Maribor) 16. mesto v suvanju krogle (13,13 m).

Tadeju Enciju se je zgodila krivica

V Talinu je potekalo svetovno prvenstvo gluhih v dvorani, kjer je bil naš atlet Tadej Enci naš največji adut. Njegov cilj je bil uvrstitev v finale. Tadej Enci je dosegel odlično 7. mesto, žal pa je prišlo do krivice. Turški tekmovalec ga je namreč namerno potisnil, da je skoraj padel. Enci in njegov trener Gregor Doberšek sta se zato pritožila. Organizator je napako priznal, a malce prepozno.

Takole je situacijo opisal Tadej:

"Za mano je prvo dvoransko svetovno prvenstvo gluhih. Ni se ravno izšlo po mojih načrtih ampak moram biti na koncu zadovoljen tudi s 7. mestom. Žal se za las nisem uvrstil v finale, kjer bi bilo mogoče prav vse. Zaradi neljubega dogodka v polfinalu, ko me je turški tekmovalec namerno porinil sem se komaj obdržal na nogah in zaradi tega lovil ravnotežje in ritem celotno krivino. V polfinalu sem v cilj pritekel tretji kar pa ni vodilo v finalni nastop. Kljub pritožbi in poslanemu videoposnetku je tekmovalna komisija stopila na stran številčne in vplivne turške reprezentance. S trenerjem Doberškom Fit Sport sva poskusila prav vse, da bi nama uspelo prepričati tekmovalno komisijo ampak žal ni šlo. V polfinalu sem imel najtežjo skupino, tekel sem v skupini s Turkom Yasinom in Ukrajincem Rudenkom, ki sta dan kasneje v finalu osvojila končno 1. in 2. mesto.
Na nepredvidljivost dvoranskega teka na 400m me je trener ves čas opozarjal ampak za vse so enaki pogoji. Takoj po tekmi so bile seveda najine glave "vroče" zaradi poteka dogodkov ampak gledava pozitivno naprej. Trdo sva trenirala za to prvenstvo! Konec koncev 7. mesto na svetu ni slabo. Sedaj že gledava naprej in kujeva načrte za EP na prostem, ki se bo odvijalo v Nemčiji v mesecu juliju. Gremo novim zmagam naproti!
"

Organizator je napako priznal, a žal prepozno

Kasneje pa se je izkazalo, da je organizator napako priznal, saj so mu poslali medaljo, uradni rezultat pa ostaja 7. mesto. Tadej Enci se je torej vrnil z odličnim uspehom, a z grenkim priokusom.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ