Bo Eliud Kipchoge še letos tekel pod magično mejo dveh ur?

Bo Eliud Kipchoge še letos tekel pod magično mejo dveh ur?
08.05.2019 AVTOR: K.R. Foto: Facebook; Eliud Kipchoge

Svetovni maratonski rekorder Eliud Kipchoge je napovedal nove načrte.

Najboljši maratonec, 34-letni kenijski tekač Eliud Kipchoge bo ponovno poskusil teči pod magično mejo dveh ur. To je sicer enkrat že poskusil, in sicer v letu 2017 na poskusu Nike Breaking 2 v Italiji, a mu takrat zadan cilj ni uspel, tekel je namreč s časom 2:00:25. Mejo dveh ur bo Kipchoge poskusil premagati na dogodku Ineos 1:59 Challenge, še letos jeseni.

"Veliko sem se naučil od prejšnjega poskusa in verjamem, da grem lahko 26 sekund hitreje, kot sem šel v Monzi dve leti nazaj. Veselim se mesecev priprav, ki so pred mano. Svetu želim pokazati, da če si osredotočen na svoj cilj, če delaš trdo in če verjameš vase, je vse mogoče".

Nepremagljiv

Trenutno ima Eliud Kipchoge svetovni rekord; maraton je pretekel v 2:01:39, letos pa je v Londonu postavil drugi najboljši maratonski čas: 2:02:37 in tako v Londonu zmagal četrtič. 34-letni Kenijec je nepremagljiv; udeležil se je enajstih maratonov in le na enemu ni zmagal: leta 2013 v Berlinu, ko ga je premagal Wilson Kipsang. Mnogi verjamejo, da če je kdo zmožen teči pod dvema urama, je to Kipchoge, spet drugi so skeptični: raziskave so namreč pokazale, da če upoštevamo napredek maratoncev v zadnjih 60-ih letih, lahko maraton pod dvema urama pričakujemo šele leta 2032. Kakorkoli – zdi se, da je Kipchoge več kot pripravljen na izziv.

Vas sicer zanimajo maratonske statistike rekreativnih tekačev? Članek si lahko pogledate tu: Maratoni v številkah: Zanimive in presenetljive maratonske statistike

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ