Bombni eksploziji prekinili bostonski maraton

Bombni eksploziji prekinili bostonski maraton
16.04.2013 AVTOR: Jure Jeraj
Včeraj sta na bostonskem maratonu odjeknili močni eksploziji, ki sta vzeli tri življenja in več deset ljudi poškodovali. Med temi več tudi huje.

Do tragičnega dogodka je prišlo po dobrih štirih urah od začetka teka na bostonskem maratonu. Bombni telesi je razneslo v ciljnem prostoru.

Po dveh eksplozijah na omenjenem kraju je ne dolgo po tem prišlo še do tretje, ki jo je razneslo v predsedniški knjižnici JFK, ki se nahaja dobrih šest kilometrov stran od ciljne črte maratona.

Bombi sta stresli ulico Boylston, ubili tri osebe in poškodovali več deset drugih ljudi, nekatere med njimi tudi huje. Maraton je bil takoj prekinjen, ne glede na to, da so trume tekačev še vedno prihajale v cilj.

Prva eksplozija je odjeknila ob 14 50, približno dve uri po tistem, ko so v cilj pritekli prvi udeleženci tekmovanja. Prvi je hitro sledil še pok druge bombe, ki je odjeknil kakšnih 50 do 100 metrov stran od začetne eksplozije.

Jean-Paul Bedard, tekač iz Toronta, je po eksploziji povedal: »Slišali smo ta dva poka, ki sta bila precej povezana. Mislili smo, da se je podrl del stadiona. Potem smo videli dim in mnogo ljudi, ki so kriče tekli iz mesta, kjer je prišlo do eksplozije «.

»Tu so bili ljudje, ki so bili zelo, zelo krvavi «, je dogodek komentirala Laura Mclean, ki je bila med dokodkom v šotoru medicinskega osebja, kjer je prejemala oskrbo zaradi dehidracije. Omenila je tudi, da so bile žrtve takoj pripeljane v šotor, za kar so poskrbeli tisti, ki so se najhitreje odzvali.

Med tem je Sarah Hendricks že prišla do svojega hotela, njen mož, David Mackie, pa je še vedno hodil po aveniji Commonwealth. »Ljudje so pričeli teči, vse je zajela panika. Sam sem le sledil tistim, ki so tekli «, je pretreseno dejal Mackie.

Par se je nato kmalu našel. »To je tragičen konec nečesa, kar naj bi bila posebna in čudovita tekma. Bojim se, da bo to za vedno spremenilo maratone «, je zaključila Hendricksova.

Zaradi moči eksplozije, ki se je zgodila blizu ciljne črte, je vsaj en tekač padel na tla.

Policija pravi, da še ni jasno ali je tretja eksplozija, ki je razdejala knjižnico JFK, povezana s prejšnjima dvema na ciljnem prostoru maratona.

Še kratek posnetek:

 

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ