Brooks Glycerin 14

Brooks Glycerin 14
11.11.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Brooksov premiumski blaženi copat je v štirinajsti izvedbi doživel le nekaj manjših sprememb, večinoma na bolje, nikakor pa ne na slabše. Glycerin se je po kosilu odpovedal sladici in od lani izgubil nekaj gramov.

Brooks Glycerin 14
170 EUR, Masel, d.o.o.,
www.brooksrunning.si
Teža: 300 g (številka 42,5)
Podplat: nevtralen
Višina pete: 29 mm
Višina prstov: 19 mm
Padec peta–prsti: 10 mm

Glycerin spremlja dolga in uspešna zgodovina, a pri Brooksu se držijo zmagovalne formule in vsaki novi generaciji dodajo ali spremenijo le nekaj detajlov, ki se na nogi, po pravici povedano, kar težko občutijo.

 

Pozabite na žulje!

Na prvi pogled copat ohranja klasično obliko, notranjost pa stopalo razvaja v slogu nogavice. Materiali so tako udobni, da jih boste brez težav obuli tudi brez nogavic, čeprav tega zavoljo higiene ne priporočam. K udobju prispeva tudi prišit jezik, ki bo očitno kmalu postal standard vseh tekaških copat, saj se k tej rešitvi zateka vse več znamk. Pri Glycerinu je jezik kar obilen, sicer nemoteč, a morda je mogoče na tem mestu shujšati še za kakšen gram. Zgornji del copata je po vsej dolžini morda malce ožji, a omogoča stopalu, da diha. Materiali so namreč dovolj raztegljivi, da stopala ne stiskajo, a hkra

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ