Celjani do naslova na Ravnah, zakaj na krosu ni - zahodnjakov -?

Celjani do naslova na Ravnah, zakaj na krosu ni - zahodnjakov -?
15.10.2017 AVTOR: L. Z.
Letošnji kros občinskih reprezentanc so prepričljivo dobili Celjani, ki so najbližje zasledovalce iz Velenja ugnali za 22 točk.

Jan Kokalj (Celje) ni dopustil presenečenja in je v močni članski konkurenci na petkilometrski razdalji za dvanajst sekund ugnal Mateja Šturma iz Slovenske Bistrice.


Vita Štefane
(Celje) je izkoristila odsotnost nekaterih uveljvljenih slovenskih tekačic in si pritekla
zmago med članicami.

Ker kros velja za eno najboljših disciplin za celosten razvoj mladih tekačev, bi se morali vprašati, zakaj večji tekaški centri, kot so Ljubljana, Novo mesto ali Kranj, to tekmovanje bojkotirajo.

 

Ravne na Koroškem so včeraj gostile že 51. kros občinskih reprezentanc, kar to tekmovanje uvršča med tista z najbogatejšo tradicijo.

Kros je zadnja leta na sporedu dva tedna pred Ljubljanskim maratonom, ki marsikateremu dolgoprogašu predstavlja vrhunec jesenskega dela sezone, tako da na kros občinskih reprezentanc pridejo dobro pripravljeni.

Tako je bilo tudi letos: Jan Kokalj (Celje) ni dopustil presenečenja in je v močni članski konkurenci na petkilometrski razdalji za dvanajst sekund ugnal Mateja Šturma iz Slovenske Bistrice. Tretji je bil domačin Tadej Grilc, ki bo čez dva tedna tekel na najdaljši razdalji ljubljanskega maratona. Grilc je tudi državni rekorder na tej razdalji v kategoriji mlajših članov – zanimivo bo videti, ali bo tako tudi po koncu tega meseca, saj so Simonu Navodniku (včeraj 5.) lani do Grilčevega rekorda (2;39:18) zmanjkale le tri sekunde, ki jih bo skušal nadoknaditi letos.

Vita Štefane (Celje) je izkoristila odsotnost nekaterih uveljvljenih slovenskih tekačic in si pritekla zmago med članicami. Druga je bila Anja Benko iz Murske Sobote, ki je – zanimivo – specialistka za tek na 400 metrov. Letos je v tej disciplini nastopila na evropskem prvenstvu za mlajše člane (do 23 let). Tretja je bila Sara Mohorič iz Radovljice.

V vseekipni razvrstitvi so premočno slavili Celjani (81) točk, drugi so bili Velenjčani (59) in tretji Mariborčani (52).

Velja omeniti, da kros občinskih reprezentanc kljub bogati tradiciji postaja domena vzhodnega dela države. Na Ravnah je nastopilo 12 ekip; od tega prvih deset prihaja iz severa ali vzhoda Slovenije, zadnji dve mesti pa sta zasedli ekipi iz Radovljice in Trbovelj. Ker kros velja za eno najboljših disciplin za celosten razvoj mladih tekačev, bi se morali vprašati, zakaj večji tekaški centri, kot so Ljubljana, Novo mesto ali Kranj, to tekmovanje bojkotirajo.

Značke: Atletika, Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ